Welke Hikvision netwerkrecorder is voor mij geschikt?

Welke Hikvision netwerkrecorder is voor mij geschikt?

Je bent op zoek naar een netwerkrecorder, maar er zijn zoveel types. Door het lezen van deze post kan selectieve de juiste camera vinden. Met de overvloed aan Hikvision NVR-reeksen en -modellen die nu beschikbaar zijn, kan het kiezen van het meest geschikte model voor je camerasysteem een uitdagende klus zijn. Door de belangrijkste specificaties eruit te halen, uit te leggen wat ze betekenen en te laten zien hoe ze verschillen tussen elk modellen reeks en zal de keuze iets eenvoudiger maken.

Wat zijn betekenen de verschillende reeksen van de Hikvision netwerkrecorders?​


M-serie –  dit zijn de nieuwste en krachtigste 8-, 16- en 32-kanaals NVR's van Hikvision en komt waarschijnlijk q1 2023 uit. Ze zijn de beste optie om te gebruiken voor elk gloednieuw systeem of als u van plan bent een aantal camera's in uw bestaand systeem, aangezien deze het beste zullen presteren met alle nieuwe technologie van Hikvision.

I-Series – Dit het model dat we voor de meeste systemen aanbevelen, omdat ze krachtiger zijn dan de modellen uit de K-Series, een meer intuïtieve GUI hebben en beter zijn ondersteund met firmware-updates.

I-Series met Acusense – deze zijn in wezen hetzelfde als de I-Series NVR's, maar bieden de mogelijkheid om Acusense toe te voegen, dus het is een goede optie als u veel oude camera's of camera's van derden heeft en wat AI-technologie wilt toevoegen naar hen.

K-Series – Deze zijn altijd een goede, kosteneffectieve optie, maar firmware-ondersteuning zal beperkt zijn met de zeer geavanceerde smart solotion modellen. Ze zijn uitgebracht op hetzelfde moment als de standaard NVR's uit de I-serie, maar ondersteunen ook niet de meest gevanaceerde technologieën en hebben minder bandbreedte, dus ze zijn het beste te gebruiken met de 4 of 8MP Colorvu en Acusense camera's.

K-serie met Acusense – Deze lijken qua specificaties erg op de standaard K-serie, maar zijn onlangs uitgebracht in 2022 en zullen veel firmware-updates ontvangen. Met deze recorder is het een optie om Acusense toe te voegen aan camera's die het niet hebben, terwijl de kosten laag blijven.

 

Wat zijn de belangrijkste specificaties en verbeteringen om rekening mee te houden?​


Als u Hikvision's nieuwste Acusense-camera's of ColorVu camera's met hoge resolutie gebruikt, dan is een van de belangrijkste specificaties het binnenkomende bandbreedtebudget.

Dit komt omdat deze nieuwe camera's aanzienlijk meer bandbreedte gebruiken dan eerdere modellen en de oudere NVR's niet genoeg inkomende bandbreedte hebben om ze volledig te laden.  Het is namelijk zonde van het aanschaf  om nieuwe camera's terug te schalen naar lage resolutie. Daarnaast hebben de  meeste Hikvision-camera's ook ingebouwde microfoons, wat nog meer bandbreedte vereist wanneer audio ingeschakeld is.

De belangrijkste verbetering die met de nieuwe NVR's uit de NXI en M-serie is aangebracht, is dat de capacitiet voor binnenkomende bandbreedte is verhoogd.  Dit betekent dat je meer Acusense- en oude hoge-resolutiecamera's kunt aansluiten zonder dat de camerabeeld onstabiel wordt.

Alle andere NVR-reeksen bieden slechts de bandbreedte om Acusense-camera's met hoge resolutie aan ongeveer de helft van de kanalen toe te voegen. Dus als u van plan bent nieuwe camera's in uw systeem te gebruiken, is het grotere budget van de modellen uit de NXI, I of M-serie van essentieel belang.

 

Bandbreedte

 

Als je van plan bent Acusense-camera's of ColorVu te gebruiken, raden we aan om rekening te houden met minimaal 15 Mbps per 8MP-camera, 12-13 Mbps per 6MP-camera en 10 Mbps per 4MP-camera

De onderstaande grafiek toont de beschikbare bandbreedte per kanaal, maar houd er rekening mee dat er geen vast bandbreedtebudget is voor elk kanaal. Het totale binnenkomende bandbreedtebudget wordt verdeeld over elk kanaal, afhankelijk van de aangesloten camera en dit wordt automatisch beheerd door de NVR. Dus als u een oude camera of een camera met een lage resolutie gebruikt die helemaal niet veel bandbreedte nodig heeft, komt de ongebruikte bandbreedte beschikbaar voor elk ander kanaal dat het nodig heeft.

Bandbreedte per kanaal

 

 

Uitgaande bandbreedte is een ander verhaal, dit geeft de mate hoeveel capaciteit de recorder heeft om de beelden naar andere apparaten te sturen, bijvoorbeeld als u uw camera's bekijkt via de Hik-Connect-app, een webbrowser, iVMS-4200 of een derde partij VMS, dit zal allemaal de uitgaande bandbreedte van de NVR gebruiken.

Natuurlijk, hoe meer apparaten u gebruikt om uw camera's te bekijken, hoe meer van dit budget wordt gebruikt. Dus, zoals u in de onderstaande grafiek kunt zien, als veel mensen de camera's in je systeem op afstand moeten bekijken, is het aan te raden om een model te kiezen uit I-serie of M-serie indien deze beschikbaar is.

Uitgaande bandbreedte

 

 

Maximale opnameresoluties en decoderingsmogelijkheden

Maximale opnameresolutie – dit is de hoogste resolutie die een NVR kan ondersteunen en waarin opnames van een camera kunnen worden opgeslagen.

Decoderingscapaciteit – dit verwijst naar wat een NVR in één keer kan weergeven in Live View of Playback. Hoe meer camera's u tegelijk bekijkt, hoe lager de resolutie waarin elke camera kan worden bekeken. Uw camera's nemen echter altijd op in volledige resolutie, dus de "decoderingsmogelijkheid" heeft geen invloed op uw opgenomen beelden.

Zoals u in de onderstaande tabel kunt zien, zijn de nieuwe NVR's uit de M-serie het meest toekomstbestendig, aangezien ze camera's tot 32 MP kunnen ondersteunen en tegelijkertijd twee camera's in deze resolutie kunnen weergeven. Afgezien van de Q-serie, die alleen opnames in 8 MP ondersteunt, hebben alle andere NVR's dezelfde maximale opnameresolutie van 12 MP. De decoderingscapaciteit is echter beter in de I-serie dan in de K-serie.

 

 

Maximale resolutie en decodeercapaciteit

 

 

 

Werken al deze NVR's werken samen met Acusense- en ColorVu-camera's?

Je kan Acusense-camera's en ColorVu camera's op al onze Hiukvision recorders aansluiten, echter zal je wel de capaciteit van de recorder in de 

De M-serie, I-serie en I-serie met Acusense NVR's maken allemaal gebruik van Hikvision's NVR 4.0-interface, die verder ontwikkeld is dan die van de andere reeksen en u volledige toegang geeft tot Acusense-functies.

Met de modellen uit de K-serie en Q-serie krijgt u een eenvoudigere interface waarmee u Acusense op uw camera's kunt instellen en achteraf uw beelden kunt doorzoeken op detecties van "personen" of "voertuigen", maar het is minder pittig dan de NVR 4.0 interface om dit te doen en biedt niet hetzelfde controleniveau als de "slim zoeken"-functie die beschikbaar is op de recorders uit de M- en I-serie.

ColorVu-camera's werken ook op al deze NVR's en de NVR die u gebruikt, heeft geen invloed op hoe goed de beeldvorming bij weinig licht werkt.

 

Zullen al deze NVR's werken met oude camera's of camera's van derden?

Ja, alle oude camera's van Hikvision zouden moeten werken met al deze NVR's, en elke camera van derden zal werken, mits deze ONVIF-conform is. Je zult waarschijnlijk merken dat alle geavanceerde functies die uw camera van derden biedt, verloren gaan. Wil je echter AI toevoegen aan deze camera's dan zijn de NVR-series met Acusense hier perfect voor, oftewel de NXI series.

Er zijn echter beperkingen aan de hoeveelheid 'oude' camera's die met Acusense toegepast moeten worden.  Kijk dus goed naar de specificaties van de Acusense recorder. 

 

Welke andere specificaties moet ik overwegen bij het aanschaffen van een Hikvision recorder?​


De onderstaande tabel kan je de speciificaties met elkaar vergelijke, zoals de resolutie die de NVR kan weergeven via HDMI, het aantal ondersteunde harde schijven, het aantal apparaten dat verbinding kan maken met de NVR en deze kan bekijken

 

8 poorts vergelijking

16 poorts vergelijking

 

 

 

 

 

Bijbehorende producten

Gerelateerde blogs

Bezig met laden...