Alarmsystemen

Bij het kiezen van een proffesioneel alarmsysteem kun je twee verschillende soorten systemen van elkaar onderscheiden (bedraad of draadloos). Met onze systemen is het mogelijk om op een hybride wijze de sensoren aan te sluiten.  Wil je een op maat configuratie of de mogelijkheid om het systeem in de toekomst uit te breiden? Dan loop je echter gauw tegen de beperkingen van een standaard alarm systeem aan. De echte high-end alarmsystemen (zoals de Satel Integra) bieden eindeloze mogelijkheden om jouw systeem optioneel te koppelen met de domotica met de beste kwaliteit.

TIP: zie hier ook onze referentie projecten

Populair

Meest verkochte alarmonderdelen

Informatie

Alarmsysteem woning kopen

Heb je oog voor design en interesse in techniek voor thuis? Dan zijn de high-end alarmsystemen van Pro-Alarm precies wat je zoekt. Koppel je systemen met de bestaande domotica in huis en zorg voor slimme beveiliging in huis. Zo werken systemen voor detectie en signalering, zoals rookmelders, bewegingsdetectoren en glasbreukdetectoren naadloos samen met een Satel alarmsysteem. Deze modulaire opbouw maakt de high-end alarmsystemen toekomstbestendig; het uitbreiden of vervangen van interne componenten of bedieningspanelen is altijd mogelijk.

Alarmsysteem winkel

Naast het plaatsen van een alarmsysteem in je woning kun je uiteraard ook een winkel alarmsysteem aanschaffen om jouw winkel te beveiligen. Ben je niet helemaal zeker van de optimale configuratie voor jouw winkel of voor het alarmsysteem voor jouw woning? Geen zorgen, bij Pro-Alarm krijg je een gratis configuratie bij de aanschaf van een Satel Integra alarmsysteem. Je hoeft het systeem alleen op te hangen en te activeren, de rest hebben wij vooraf geregeld.

Zelf eenvoudig te installeren

Als je een beetje handig bent en kennis hebt op het gebied van alarmsystemen en domotica, dan heb je het installeren en configureren van je alarmsysteem binnen no-time gedaan. Bij de aankoop van een product voorzien we je namelijk altijd van een duidelijke handleiding met instructies. Volg deze stap voor stap op en je geniet daarna al van een veiliger huis of pand. Wil de installatie niet helemaal lukken of loop je ergens tegenaan? Je kunt dan onze hulp op afstand inschakelen. We kijken met je mee en helpen je door de installatie heen. Zijn technische zaken niet voor jou weggelegd en laat je het daarom liever over aan professionals? Tegen een meerprijs komt er een monteur op locatie jouw alarmsysteem installeren. We helpen je graag een handje.

Alles wat je moet weten over onze alarmsystemen

Welk type alarmsysteem is het beste voor mij? 

Met zoveel soorten alarmsystemen om uit te kiezen begrijpen we dat het soms lastig kan zijn het meest geschikte alarmsysteem voor jou te vinden. De keuze is afhankelijk van een aantal factoren. Zo is het van belang vooraf te bepalen of het alarmsysteem geplaatst zal worden in een bestaand pand of in een nieuwbouwpand en of de leidingen nog gewijzigd kunnen worden of niet. In een bestaand pand adviseren we een draadloos alarmsysteem aan te schaffen. Bij nieuwbouw, renovatie of ter vervanging van het huidige alarmsysteem raden we aan om een bedraad alarmsysteem te kopen. Beide zijn prima manieren om je huis te beveiligen. Echter hangt er een hoger prijskaartje aan draadloze alarmsystemen. We laten deze keuze aan jou over.

Hoe betrouwbaar en veilig is een alarmsysteem? 

Hoewel nog steeds gedacht wordt dat alarmsystemen wellicht onveilig of onbetrouwbaar zijn, is dat met professionele alarmsystemen zeker niet het geval. Onze professionele alarmsystemen van kwaliteitsmerken zijn voorzien van onderdelen die sabotage onmogelijk maken. Wordt het systeem losgetrokken van de muur? Dan zal hij automatisch alarm slaan. Dit geldt ook voor het gebruik van een jammer om het signaal te blokkeren. Onze draadloze alarmsystemen zijn in staat om deze ruis te herkennen, wat direct het alarm laat afgaan. De alarmsystemen zijn dus zeer veilig en betrouwbaar.

Wat zijn de voordelen van een alarmsysteem? 

De voordelen van een alarmsysteem zijn eigenlijk eindeloos. Het geeft je een veilig en goed gevoel als je thuis bent, maar dit gevoel wordt nog meer versterkt wanneer je langere tijd van huis bent. Een alarmsysteem heeft zowel een reactieve als een preventieve functie. In geval van inbraak doet het waarvoor het gemaakt is, hij slaat alarm en een luide sirene gaat af. Dit kan inbrekers afschrikken en jou of omwonenden waarschuwen. De juiste instanties kunnen worden gealarmeerd en de situatie kan zo worden verholpen. De preventieve werking draagt bij aan het vroegtijdig afschrikken van ongenodigde gasten, zoals inbrekers. Als je een zichtbaar alarmsysteem hebt dan vermindert de kans op inbraak. Inbrekers zullen wel twee keer nadenken voordat ze proberen binnen te komen.

Heeft een alarmsysteem onderhoud nodig?

Om het hele jaar door te profiteren van je alarmsysteem is het wel zo verstandig om deze jaarlijks te onderhouden. Tijdens deze controle komt een installateur die alle onderdelen van het systeem naloopt. Wellicht moeten er wel nieuwe kabels komen of werkt het signaal van en naar het alarmsysteem niet helemaal meer naar behoren. Het is dan wel zo prettig dat er tijdig actie ondernomen wordt, zodat eventuele grotere problemen voorkomen worden en dat je verzekerd bent van een goedwerkende alarminstallatie. Een verzekeringsmaatschappij kan zelfs eisen dat er jaarlijks onderhoud uitgevoerd wordt. Dit is dan onderdeel van je verzekeringscontract. Onderhoud van je alarmsysteem is dus essentieel om zorgeloos te kunnen genieten van je installatie.

Bestel direct in onze webshop

Pro-Alarm heeft een ruime voorraad aan producten en onderdelen, zodat we je bestelling in 99% van de gevallen de volgende werkdag al leveren. Heb je een extra onderdeel nodig of is er sprake van een defect? Dankzij de snelle service van Pro-Alarm is het alarmsysteem in je huis de volgende dag weer op volle sterkte. Voor informatie over de installatie van onze alarmsystemen kun je de veelgestelde vragen of het blog raadplegen. Heb je behoefte aan persoonlijk advies of extra hulp? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.