Alarmsystemen

Zit je te denken aan een alarmsysteem voor je huis, winkel of bedrijfspand? Dan ben je bij Pro-alarm.nl aan het juiste adres. Binnen ons assortiment vind je de perfecte oplossing voor jouw beveiligingsvraag. Of je nu op zoek bent naar bedrade of draadloze alarmsystemen, wij hebben het voor je. Een compleet alarmsysteem vind je bij Pro-alarm. Bekijk hieronder ons aanbod alarmsystemen.

 

TIP: zie hier ook onze referentie projecten

Informatie

Optimaliseer jouw veiligheid met camerabeveiliging

Ben je op zoek naar een manier om je winkel, huis of bedrijfspand te beschermen en beveiligen, dan zijn beveiligingscamera’s hetgeen wat je nodig hebt. Of je nu op zoek bent naar een basis alarmsysteem of het beste alarmsysteem van dit moment?  Er is altijd een geschikte toepassing te vinden voor jouw situatie. Heb je vragen? Schroom dan niet om contact op te nemen met een van onze specialisten. 

 

Naast alarmsystemen vind je bij ons ook camerasystemen. Je kunt zowel samengestelde camerasystemen kopen, maar ook IP-camera’s. Binnen ons aanbod vind je zowel beveiligingscamera’s voor binnen als buiten. 

De voordelen van een alarmsysteem

Een alarmsysteem voor thuis, winkel of bedrijfspand kent talloze voordelen. Wij hebben ze hieronder voor je opgesomd:

 1. Preventie van diefstal: Een alarmsysteem heeft een preventieve werking. Het is een krachtig afschrikmiddel tegen potentiële indringers. Zichtbare alarmsystemen hebben een afschrikwekkend effect en kunnen dus indringer weerhouden om in te breken.
 2. Snelle respons: Moderne alarmsystemen zijn gekoppeld aan alarmcentrales of meldkamers, die onmiddellijk gealarmeerd worden zodra het alarmsysteem geactiveerd wordt. Dit resulteert in een snelle reactie in geval van inbraak, brand of andere noodsituaties, wat de veiligheid van jouw huis of bedrijfspand verhoogt.
 3. Bescherming van eigendommen: Een alarmsysteem biedt een effectieve bescherming voor jouw huis of bedrijf en de waardevolle bezittingen binnenin. Het kan helpen om diefstal, vandalisme en andere criminele activiteiten te voorkomen of te minimaliseren. Een alarmsysteem heeft een preventieve werking tegen indringers.
 4. Branddetectie: Veel alarmsystemen zijn uitgerust met rookmelders en hittemelders die waarschuwen bij brand of rookontwikkeling. Dit draagt bij aan vroegtijdige detectie en activering van het alarm, wat levens kan redden en schade kan beperken.
 5. Gevoel van veiligheid: Het bezitten van een alarmsysteem geeft jou, jouw gezin of medewerkers een gevoel van veiligheid en gemoedsrust, zelfs wanneer je afwezig bent. Dit komt doordat je weet dat jouw eigendommen en leefomgeving beschermd zijn tegen potentiële dreigingen.
 6. Verzekeringsvoordelen: Veel verzekeringsmaatschappijen bieden kortingen op de verzekeringspremie voor huizen en bedrijven die zijn uitgerust met een alarmsysteem. Dit kan helpen om de kosten van het systeem te compenseren en zorgt voor extra financiële voordelen.

Bedraad of draadloos alarmsysteem

Bij het kiezen van een alarmsysteem kan men kiezen tussen een draadloos alarmsysteem of een bekabelde alarmsysteem. Wij hebben ze hieronder voor je toegelicht.

Bekabeld alarmsysteem 

Bedrade of bekabelde alarmsystemen maken gebruik van fysieke bekabeling om de verschillende componenten met elkaar te verbinden, zoals de sensoren, ingebouwde sirene en bedieningspanelen. Deze bekabeling zorgt voor een betrouwbare verbinding en is minder gevoelig voor storingen van externe bronnen, zoals elektrische apparaten of andere draadloze signalen. Bedrade systemen worden vaak aanbevolen voor nieuwbouw huizen of gebouwen waarbij het mogelijk is om bekabeling te installeren tijdens de bouwfase.

 

Een van de voordelen van bedrade systemen is de stabiliteit en betrouwbaarheid van de verbinding. Omdat de componenten fysiek met elkaar verbonden zijn, is er minder kans op storingen of signaalverlies. Bovendien vereisen bedrade systemen over het algemeen minder onderhoud dan draadloze systemen en kunnen ze een lange levensduur hebben.

 

Aan de andere kant kunnen bedrade systemen duurder zijn in termen van installatiekosten, vooral als bekabeling moet worden aangelegd in bestaande gebouwen waar geen bedrading aanwezig is. Dit kan leiden tot hogere installatiekosten.

Draadloos alarmsysteem 

Draadloze alarmsystemen maken gebruik van draadloze communicatieprotocollen, zoals Wi-Fi, Bluetooth of Z-Wave, om de verschillende componenten met elkaar te verbinden. Deze systemen zijn ideaal voor huizen of gebouwen waar het moeilijk of onpraktisch is om bekabeling te installeren, zoals huurwoningen of historische gebouwen.

 

Een van de belangrijkste voordelen van draadloze systemen is de eenvoud en snelheid van installatie. Omdat er bij een draadloze verbinding geen bekabeling nodig is, kunnen draadloze systemen snel en gemakkelijk worden geïnstalleerd zonder veel verstoring van uw huis of bedrijf. Bovendien bieden draadloze systemen meer flexibiliteit bij het toevoegen of verplaatsen van componenten, omdat er geen fysieke bekabeling nodig is.

Hybride alarmsystemen

Bij het kiezen van een professioneel alarmsysteem kun je twee verschillende soorten systemen van elkaar onderscheiden (bedraad of draadloos alarm). Met onze systemen is het mogelijk om op een hybride wijze de sensoren aan te sluiten. Wil je een op maat configuratie of de mogelijkheid om het systeem in de toekomst uit te breiden? Dan loop je echter gauw tegen de beperkingen van een standaard alarmsysteem aan. De echte high-end alarmsystemen (zoals de Satel Integra) bieden eindeloze mogelijkheden om jouw systeem optioneel te koppelen met de domotica met de beste kwaliteit.

Welk type alarmsysteem kiezen?

Bij de keuze van een alarmsysteem zijn er diverse opties om uit te kiezen. Het juiste alarmsysteem hangt af van specifieke locatie en behoeften. Enkele factoren waar rekening mee dient te worden gehouden zijn: 

 • Type gebouw: Is het systeem bedoeld voor een oud of nieuw gebouw? Heeft het een plat dak of een kelder?
 • Omvang van het te beveiligen gebied: Hoe groot is het gebied dat u wilt beveiligen en hoeveel detectoren heeft u nodig?
 • Verbinding: Kies je voor een draadloos of bedraad systeem?
 • Functies: Welke functies zijn voor jou belangrijk? Denk bijvoorbeeld aan camerabewaking, bewegingsmelder of de mogelijkheid om het systeem te bedienen via een app op uw smartphone.
 • Budget: Wat is uw beschikbare budget voor de aanschaf van een alarmsysteem?

Wij begrijpen dat het aanschaffen van een alarmsysteem een belangrijke investering kan zijn. Daarom staan we klaar om je te adviseren bij het maken van je keuze. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en samen de beste oplossing voor jouw situatie te vinden!

Verschillende soorten detectie en signalering

Verschillende detectoren hebben verschillende functies. Binnen detecteren bewegingsmelders en magneetcontacten indringers, terwijl ze ook verlichting kunnen activeren bij beweging. Buitensensoren, zoals bewegingsmelders, bieden verlichting bij detectie. Glasbreukdetectoren beschermen tegen gebroken ruiten. Voor constante temperatuurmetingen in bijvoorbeeld kluizen zijn er temperatuursensoren. Trilsensoren met magneetcontacten activeren alarmen bij pogingen tot inbraak. Brand- en gasmelders, evenals waterdetectoren, bieden bescherming tegen respectievelijk brand, gaslekken en waterlekken. Geavanceerde bewegingssensoren combineren radar- en infraroodtechnologie voor betrouwbare signalering en minimale gevoeligheid voor temperatuurveranderingen.

Alarmsystemen van verschillende topmerken

Binnen ons assortiment vind je alarmsystemen van verschillende toonaangevende merken zoals Satel, Ajax en Hikvision. Wij van Pro-alarm.nl werken enkel met de meest kwalitatieve merken. Zo kunnen wij je voorzien van betrouwbare en kwalitatieve alarmsystemen die jou het ultieme gevoel van veiligheid kunnen geven. 

Alarmsysteem voor verschillende toepassingen

Een alarmsysteem kan overal worden geïnstalleerd. Of je nu jouw woning, bedrijfspand of winkel wilt beveiligen en voorzien van een gecertificeerd alarmsysteem, het kan met de beveiligingssystemen van Pro-alarm.nl

 

Wil je een alarmsysteem voor huis aanschaffen?  Dan zijn de high-end alarmsystemen van Pro-Alarm precies wat je zoekt. Koppel je systemen met de bestaande domotica in huis en zorg voor optimale beveiliging in huis. Zo werken systemen voor detectie en signalering, zoals rookmelders, bewegingsdetectoren en glasbreukdetectoren naadloos samen met een Satel alarmsysteem. Deze modulaire opbouw maakt de high-end alarmsystemen toekomstbestendig; het uitbreiden of vervangen van interne componenten bedieningspanelen is altijd mogelijk.

 

Naast het plaatsen van een alarmsysteem in je woning kun je uiteraard ook een winkel alarmsysteem aanschaffen om jouw winkel of bedrijfspand  te beveiligen. Met een alarmsysteem voor een bedrijfspand is jouw pand, inboedel en voorraden ten alle tijden optimaal beveiligd, zelfs als er niemand is. Ben je niet helemaal zeker van de optimale configuratie voor jouw bedrijf of voor het alarmsysteem voor jouw woning? Geen zorgen, bij Pro-Alarm krijg je een gratis configuratie bij de aanschaf van een Satel Integra alarmsysteem. Je hoeft het systeem alleen op te hangen en te activeren, de rest hebben wij vooraf geregeld.

Alarmsysteem eenvoudig zelf installeren

Als je een beetje handig bent en kennis hebt op het gebied van alarmsystemen en domotica, dan heb je het installeren en configureren van je alarmsysteem binnen no-time gedaan. Bij de aankoop van een product voorzien we je namelijk altijd van een duidelijke handleiding met instructies. Volg deze stap voor stap op en je geniet daarna al van een veiliger huis of pand. Wil de installatie niet helemaal lukken of loop je ergens tegenaan? Je kunt dan onze hulp op afstand inschakelen. We kijken met je mee en helpen je door de installatie heen. Zijn technische zaken niet voor jou weggelegd en laat je het daarom liever over aan professionals? Tegen een meerprijs komt er een monteur op locatie jouw alarmsysteem installeren. We helpen je graag een handje.

Welk type alarmsysteem is het beste voor mij? 

Met zoveel soorten alarmsystemen om uit te kiezen begrijpen we dat het soms lastig kan zijn het meest geschikte alarmsysteem voor jou te vinden. De keuze is afhankelijk van een aantal factoren. Zo is het van belang vooraf te bepalen of het alarmsysteem geplaatst zal worden in een bestaand pand of in een nieuwbouwpand en of de leidingen nog gewijzigd kunnen worden of niet. In een bestaand pand adviseren we een draadloos alarmsysteem aan te schaffen. Bij nieuwbouw, renovatie of ter vervanging van het huidige alarmsysteem raden we aan om een bedraad alarmsysteem te kopen. Beide zijn prima manieren om je huis te beveiligen. Echter hangt er een hoger prijskaartje aan draadloze alarmsystemen. We laten deze keuze aan jou over.

Hoe betrouwbaar en veilig is een alarmsysteem? 

Hoewel nog steeds gedacht wordt dat alarmsystemen wellicht onveilig of onbetrouwbaar zijn, is dat met professionele alarmsystemen zeker niet het geval. Onze professionele alarmsystemen van kwaliteitsmerken zijn voorzien van onderdelen die sabotage onmogelijk maken. Wordt het systeem losgetrokken van de muur? Dan zal hij automatisch alarm slaan. Dit geldt ook voor het gebruik van een jammer om het signaal te blokkeren. Onze draadloze alarmsystemen zijn in staat om deze ruis te herkennen, wat direct het alarm laat afgaan. De alarmsystemen zijn dus zeer veilig en betrouwbaar.

Heeft een alarmsysteem onderhoud nodig?

Om het hele jaar door te profiteren van je alarmsysteem is het wel zo verstandig om deze jaarlijks te onderhouden. Tijdens deze controle komt een installateur die alle onderdelen van het systeem naloopt. Wellicht moeten er wel nieuwe kabels komen of werkt het signaal van en naar het alarmsysteem niet helemaal meer naar behoren. Het is dan wel zo prettig dat er tijdig actie ondernomen wordt, zodat eventuele grotere problemen voorkomen worden en dat je verzekerd bent van een goed werkende alarminstallatie. Een verzekeringsmaatschappij kan zelfs eisen dat er jaarlijks onderhoud uitgevoerd wordt. Dit is dan onderdeel van je verzekeringscontract. Onderhoud van je alarmsysteem is dus essentieel om zorgeloos te kunnen genieten van je installatie.

Alarmsysteem kopen bij Pro-Alarm.nl

Ben je overtuigd en wil je een alarmsysteem voor thuis, winkel of bedrijfspand kopen? Wacht dan niet langer en bestel vandaag nog bij Pro-Alarm.nl. Pro-Alarm.nl is de specialist op het gebied van alarmsystemen, camerasystemen, beveiligingscamera’s, IP-camera's en alle toebehoren. Een bijkomend voordeel is dat wij leveren vanuit ons eigen magazijn. Hierdoor zijn wij in staat om snel te leveren. Weinig thuis en je pakket toch snel in huis? Bij Pro-Alarm.nl kun je je pakket kosteloos laten bezorgen bij een DPD of PostNL servicepunt in de buurt! Heb je hulp nodig bij het kiezen van het juiste alarmsysteem voor jouw situatie? Neem dan contact met ons op of lees ons blog, we helpen je graag om het beste systeem voor jouw situatie te vinden. Met een alarm van Pro-alarm.nl hoef je niet bang te zijn dat er iets op werk of thuis gebeurt, je kan met een gerust hart op pad.

Persoonlijk advies

Heb je vragen over de verschillende alarmsystemen en mogelijkheden? Dat begrijpen wij maar al te goed! Neem hiervoor contact op met een van onze specialisten. Zij helpen je graag verder met het vinden van de juiste oplossing voor de gewenste toepassing. 

 

Heb je een bestaande of een nieuwbouw woning en wil je een passend beveiligingsplan? Onze specialisten uit de praktijk weten waar ze het over hebben. Tevens zijn ze opgeleid om niet alleen onze producten te mogen verkopen, maar ook om ze te ondersteunen. Zo kunnen we onze service hoog houden. 

 

Schroom niet om een tekening van de woning of een bedrijfspand in te sturen, we maken graag een goed voorstel met onze  ervaringen uit de praktijk. Met name hoe een alarmsysteem een camerasysteem aanvult en andersom. Zodat je de juiste alarmering krijgt en de maximale preventieve werking.

Alarmsysteem installeren

Als je een beetje handig bent en kennis hebt op het gebied van alarmsystemen en domotica, dan heb je het installeren en configureren van je alarmsysteem binnen no-time gedaan. Bij de aankoop van een product voorzien we je namelijk altijd van een duidelijke handleiding met instructies. Volg deze stap voor stap op en je geniet daarna al van een veiliger huis of pand. Wil de installatie niet helemaal lukken of loop je ergens tegenaan? Je kunt dan onze hulp op afstand inschakelen. We kijken met je mee en helpen je door de installatie heen. Zijn technische zaken niet voor jou weggelegd en laat je het daarom liever over aan professionals? Tegen een meerprijs komt er een monteur op locatie jouw alarmsysteem installeren. We helpen je graag een handje.