Samengestelde systemen

Als je op zoek bent naar een alarmsysteem voor thuis, zijn er twee soorten systemen om uit te kiezen: een standaard- of samengesteld alarmsysteem. Een standaardsysteem biedt de eenvoud en gebruiksvriendelijkheid van een consumentenproduct. Als je liever een geavanceerde integratie hebt, of in de toekomst van plan bent om het systeem uit te breiden, zal je snel tegen beperkingen aanlopen bij de keuze voor een standaardsysteem. Omdat standaardsystemen zijn ontworpen als kant-en-klare consumentenproducten, kunnen de functionaliteiten en de configuratie meestal niet gemakkelijk worden aangepast. Gebruiksvriendelijkheid gaat in die zin ten koste van de mogelijkheid tot flexibiliteit om aan jouw individuele behoeften te voldoen. Bij Pro-Alarm hebben we daarom naast standaardsystemen ook keuze uit verschillende samengestelde systemen.

Informatie

Samengesteld systeem huis kopen

Het kopen en installeren van een samengesteld alarmsysteem voor thuis kan op verschillende manieren de beveiliging van je huis verbeteren. Met een samengesteld systeem kan je een op maat gemaakte oplossing creëren die aan al je wensen voldoet.

 

Voordat je een systeem koopt is het belangrijk om je beveiligingsbehoeften in kaart te brengen. Dat begint bij het kijken naar de grootte van het huis en de hoeveelheid toegangsmogelijkheden het huis heeft. Ook indeling en mogelijke kwetsbare gebieden in het huis kunnen bij die inventarisatie van belang zijn. Aan de hand van de beveiligingsbehoeften kan je bepalen welke alarmcomponenten nodig zijn. Denk bijvoorbeeld aan de hoeveelheid bewegingssensoren en camera’s die nodig zijn voor de gewenste beveiliging.

 

Samengesteld alarmsysteem andere panden

Samengestelde alarmsystemen zijn niet alleen een aanwinst voor de beveiliging van uw woning, er zijn namelijk ook systemen die speciaal zijn samengesteld voor bedrijven, horeca of garages of andere losstaande panden zonder internetverbinding. Je hoeft je geen zorgen te maken als je niet helemaal zeker bent over de optimale configuratie van het alarmsysteem voor jouw winkel of woning. Bij Pro-Alarm krijg je namelijk een gratis configuratie bij de aanschaf van een Satel Integra alarmsysteem. Het systeem hoeft dus na aanschaf nog enkel te worden opgehangen en geactiveerd. De rest is vooraf al door ons geregeld.

 

Installatie van een samengesteld systeem

Het installatieproces van een samengesteld systeem verschilt uiteraard per systeem, en kan afhankelijk zijn van het gekozen merk en model, maar ook van persoonlijke voorkeuren. Als je bij ons een product koopt, voorzien we je altijd van een duidelijke handleiding met instructies. Het is belangrijk om deze installatie-instructies nauwkeurig te volgen. Als je een beetje handig bent en kennis hebt op het gebied van domotica, dan zal het installeren en configureren van het systeem binnen no-time gedaan zijn. Als de installatie niet helemaal wil lukken, dan kun je onze hulp op afstand inschakelen. We kijken dan met je mee en helpen je door de installatie heen.

 

Zie je het niet zitten om het zelf te proberen? Als technische zaken niet voor jou zijn weggelegd en je zulke dingen liever aan professionals overlaat, dan kan dat natuurlijk ook. Tegen een meerprijs komt er een monteur op locatie om jouw alarmsysteem te installeren. Bij Pro-Alarm helpen we je graag.

Alles wat je moet weten over onze samengestelde systemen

Omdat er een aantal verschillende opties voor samengestelde alarmsystemen zijn, kan het lastig zijn om te bepalen welk systeem het beste bij je past. Je keuze is afhankelijk van een paar factoren. Zo is een belangrijke factor bij het kiezen van een systeem het soort pand waar het alarmsysteem in geplaatst zal worden. Is dat een bestaand pand? Of in een nieuwbouwpand, waar de leidingen misschien nog gewijzigd kunnen worden? Wij adviseren voor bestaande panden om een draadloos systeem aan te schaffen, en bij nieuwbouw, renovatie of vervanging van een bestaand alarmsysteem raden we aan om een bedraad alarmsysteem te kopen. Voor de beveiliging maakt het geen verschil, deze keuze is meer met het oog op montage. Aan de draadloze alarmsystemen hangen over het algemeen wel hogere prijskaartjes, maar de keuze is natuurlijk aan jou.

 

Hoe betrouwbaar en veilig is een samengesteld systeem?

Hoewel er nog steeds misvattingen bestaan over de veiligheid en betrouwbaarheid van alarmsystemen, geldt dit zeker niet voor professionele alarmsystemen. Onze hoogwaardige alarmsystemen, afkomstig van gerenommeerde merken, zijn uitgerust met componenten die sabotage praktisch onmogelijk maken. Mocht het systeem bijvoorbeeld van de muur worden losgetrokken, dan zal het automatisch een alarmsignaal activeren. Dit geldt ook voor het gebruik van een jammer om het signaal te blokkeren. Onze draadloze alarmsystemen hebben de mogelijkheid om deze storing te detecteren, waardoor het alarm direct afgaat. Kortom, onze alarmsystemen zijn uiterst veilig en betrouwbaar.

 

Wat zijn de voordelen van een samengesteld alarmsysteem?

Een alarmsysteem op zichzelf brengt al veel voordelen mee. Zo kan het een gevoel van veiligheid met zich mee brengen, zowel thuis als juist wanneer je van huis weg bent. Alarmsystemen hebben niet alleen een reactieve functie, maar ze werken vaak ook preventief. Een alarmsysteem zal zonder alarm te hoeven slaan op sommige inbrekers al afschrikkende werking hebben. Een zichtbaar alarmsysteem vermindert daarmee de kans op inbraak. Inbrekers zullen wel twee keer nadenken voordat ze proberen binnen te komen. Mochten de inbrekers de inbraak toch wagen, dan worden zij begroet met een luide sirene. Dat zal ze afschrikken en tegelijkertijd mensen in de buurt waarschuwen. Ook kunnen middels het systeem de juiste instanties worden gealarmeerd.

 

Met een samengesteld systeem kan je zelf kiezen voor extra beveiliging op bepaalde plaatsen in huis, maar ook kan je bijvoorbeeld extra rookmelders of bewegingsmelders aan het systeem toevoegen. Doordat het systeem op uw wensen aan te passen is, is het mogelijk om een systeem samen te stellen dat perfect is afgestemd op de beveiligingsbehoeften van uw pand.

 

Hebben samengestelde systemen onderhoud nodig?

Elk systeem heeft onderhoud nodig. Om het hele jaar te profiteren van je alarmsysteem is het daarom verstandig om deze jaarlijks te onderhouden. Niet alleen om te waarborgen dat alles naar behoren werkt, maar ook omdat sommige verzekeringsmaatschappijen zelfs eisen dat jaarlijks controle wordt uitgevoerd.

 

Onderhoud aan het alarmsysteem omvat in ieder geval een controle. Een installateur zal alle onderdelen van het systeem nalopen, en kijken of er nieuwe onderdelen nodig zijn. Ook zal worden gekeken of alle signalen van- en naar het alarmsysteem nog goed werken. Als iets niet meer (goed) werkt, is het immers fijn om daar zo snel mogelijk achter te komen. Zo kunnen verdere problemen worden voorkomen en ben je verzekerd van een goed werkende alarminstallatie.

Bestel direct in onze webshop

Pro-Alarm heeft een ruime voorraad aan producten en onderdelen, zodat we je bestelling in 99% van de gevallen de volgende werkdag al leveren. Heb je een extra onderdeel nodig of is er sprake van een defect? Dankzij de snelle service van Pro-Alarm is het alarmsysteem in je huis de volgende dag weer op volle sterkte. Voor informatie over de installatie van onze alarmsystemen kun je de veelgestelde vragen of het blog raadplegen. Heb je behoefte aan persoonlijk advies of extra hulp? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.