Bekabeling

Op zoek naar installatiekabels om uw camera- of alarmsysteem aan te sluiten? In ons assortiment vind je diverse soorten bekabeling die helpt jouw systeem te configureren. We bieden zowel kwalitatieve kabels aan van het merk Satel als van ons eigen huismerk. Neem een kijkje en bestel eenvoudig via de webshop van Pro-Alarm.

Informatie

Wat zijn installatiekabels?

Een installatiekabel wordt ook wel een XMvK-kabel genoemd. Dit is een kabel dat gebruikt wordt voor het aansluiten van elektriciteit, buiten boven de grond. Een installatiekabel bestaat uit verschillende elektriciteitsdraden welke beschermd worden door een rubberen mantel met isolatiemateriaal. Er bestaan zowel kabels met twee, drie, vier, vijf of zelfs zes aders. Maar ook kabels met 12 aders zijn verkrijgbaar. Dit aantal is afhankelijk van hoeveel verlichtings- of elektrapunten aangesloten wensen te worden. Meest gebruikte is 6 aderige alarmkabel. Deze is niet gedraaid, omdat Satel voorschrijft dat deze niet getwist mag zijn. Heb je meerdere bedrade apparaten of modules aan te sluiten, dan is het raadzaam om meer dan 6 aderige kabel te nemen. Een bewegingsdetector heeft 4 aders nodig. Een alarmpaneel heeft 6 aders nodig.

Installatiekabels voor camerasystemen

Voor het aansluiten van de camera heb je een UTP kabel nodig tussen de netwerkrecorder en camera's. Minimaal CAT5e om ook je camera met PoE te voeden. Van de netwerkrecorder naar de switch voor internet kun je een gewone patchkabel gebruiken. Indien de netwerkrecorder niet op jouw netwerk aangesloten kan worden, kun je daarvoor geschikte netwerkrecorders via een webbrowser benaderen. Hiervoor moet de netwerkrecorder wel in breedbandmodus staan. Het is dus niet mogelijk om de netwerkrecorder via internet in breedbandmodus te benaderen.

Bekabeling kopen voor de installatie van je alarm

Heb je bekabeling nodig voor de installatie van beveiligingscamera’s, dan ben je bij Pro-Alarm.nl aan het juiste adres. We leveren van ons kwalitatief hoogstaande huismerk onafgeschermde alarmkabels in doos, maar ook speciale kabels voor apparaten van Satel. Een voorbeeld hiervan is een verlengkabel voor een GSM/GPRS antenne.

Waar op letten bij de aanschaf van installatiekabels?

Ten eerste is het belangrijk om op te letten of de kabels die worden gebruikt voor de bekabeling van alarmsystemen goed geïsoleerd zijn. Dit voorkomt dat er storingen in het systeem optreden. Ten tweede moeten de kabels die worden gebruikt voor de bekabeling van alarmsystemen stevig genoeg zijn om te voorkomen dat ze breken of knappen. Satel biedt hoogwaardige kabels die stevig genoeg zijn en tegelijkertijd goed isoleert. De RJ/PIN 5 kabel wordt speciaal gebruikt voor Integra-apparaten. De alarmkabels in doos worden standaard geleverd in een lengte van 100 meter en zijn verkrijgbaar in de varianten met vier, zes en twaalf aders. Deze aders zijn standaard 0.5mm dik en voldoen aan de specificaties van Satel. De kabels zijn eenvoudig te verwerken en zijn niet getwist, zoals voorgeschreven door Satel.

Installatiekabels voor alarm
Wil je nieuwe apparaten aan je systeem toevoegen of wil je de kabels naar een apparaat verlengen? Pro-Alarm.nl heeft de geschikte kabels in het assortiment. Neem gerust contact met ons op als je niet zeker bent welke installatiekabels je nodig hebt. Onze specialisten kunnen je direct verder helpen, bel of stuur een Whatsapp-bericht naar 033 208 9022.
 
Bestel direct in onze webshop
Pro-Alarm.nl heeft een ruime voorraad aan installatiekabels voor diverse apparaten, zodat we je bestelling in 99% van de gevallen de volgende werkdag al leveren. Voor meer informatie over de installatie van onze alarmsystemen kun je de veelgestelde vragen of het blog raadplegen. Heb je behoefte aan persoonlijk advies of extra hulp? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.