Retourneren en service

Uiteraard kan het zijn dat het product niet helemaal aansluit bij de verwachting. Over het algemeen zijn alarmproducten en camera systemen wel producten enig technisch inzicht voor nodig is om het system te kunnen installeren. Het in gebruik namen is over het algemeen heel eenvoudig in gebruik.  Daarom adviseren we altijd even telefonisch contact op te nemen om de installatie door te nemen voordat de producten worden geretourneerd. Dat scheelt ergenis en veel handelingen. 

Retourneren consument
Als consument heeft u recht om uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Indien u gebruik maakt van uw heroepingsrecht. zal het product met alle geleverde toebehoren en -indien redelijkerwijze mogelijk - in de orginele staat en verpakking aan Pro-Alarm geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via dit formulier. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde is ontvangen. Uw punten die heeft opgebouwd over de betreffende orderbedrag vervallen na het crediteren. 

Retourneren zakelijk
Als zakelijke klant heeft u geen recht om uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. Echter willen we in alle redelijkheid hiervan af wijken. U krijgt dan 90% orderbedrag gecrediteerd. De andere 10% is de vergoeding voor de gemaakte kosten (verzendkosten en handelingskosten).  Om gebruik te maken van deze service kunt u contact met ons opnemen via dit formulier.

 

Aandachtspunten

Zorg ervoor dat u het volgende heeft gedaan voordat u een of meerdere product(en) terugstuurd:

  • Doe de uitgeprinte mail die u heeft gekregen na het invullen van het formulier in de verzenddoos
  • Maak de producten goed schoon indien ze vies zijn
  • Doe de producten altijd in een verzenddoos, dus niet de verpakking van het product.
  • Producten die geactiveerd zijn terugzetten naar de fabrieksinstellingen
  • Met alle bijgeleverde onderdelen (schroeven en accessoires)


Uitzonderingen retouren

De uitzonderingen van het herroepingsrecht zijn alsvolgt:

  • Opslag media (harde schijven, sd kaarten en flash geheugen op alarm prints)
  • Op maat gemaakte producten (bijv. door ons samengestelde alarmcentrales)
  • Producten die gebruikerssporen hebben die niet noodzakelijk zijn om te testen
  • Reeds geactiveerde intercom, camera's en netwerkrecorders die niet teruggezet zijn naar fabrieksinstellingen
  • Producten dienen altijd aangeleverd te worden in een verzenddoos, dus niet de verpakking van het product.

Retourformulier