Domoticasystemen

Steeds meer mensen hebben interesse om gebruik te maken van het gemak van domoticasystemen. Door het gebruik van “huisautomatisering” heb je alle mogelijkheden om je elektronische faciliteiten op afstand te besturen. Je begrijpt nu ook waarom er sprake is van een stijgend gebruik van domoticasystemen. gemak dient de mens! Pro-Alarm.nl is gespecialiseerd in domotica, oftewel het aan elkaar koppelen van systemen. Ontdek hier alle mogelijkheden om je thuis van alle gemakken te voorzien! 

Informatie

Domotica systeem kopen

Pro-Alarm.nl is een officiële dealer van Satel producten. Dit is een toonaangevend merk op gebied van alarmsystemen en van domotica producten geïntroduceerd. De domotica lijn van dit merk is naadloos te integreren met uw Satel Integra alarmsysteem. Daarnaast kunnen de voorzieningen ook stand alone functioneren. 

Wat is een domoticasysteem?

Het woord “domotica” is een Latijns woord. Het is een samenvoeging van het woord “domos”, wat je letterlijk kunt vertalen als “huis” en “telematica”, de communicatie tussen elektronische voorzieningen. Een domoticasysteem biedt je dus alle mogelijkheden om je hele huis te automatiseren. Je kunt hier best ver in gaan. Zo is het mogelijk om de buitenlampen te laten knipperen wanneer het alarm afgaat of om een melding op je telefoon te krijgen en alle buitenlampen in te schakelen wanneer er buiten beweging is

Voordelen van het gebruik van een domoticasysteem

Er zijn verschillende voordelen van het gebruik van domotica te benoemen. Naast het gemak, waar we eerder aan gerefereerd hebben, is het investeren en aanleggen van domotica een manier om je wooncomfort- en veiligheid te verbeteren én een manier om kosten te kunnen besparen. Het is immers mogelijk om de verwarming automatisch uit te laten gaan of lager te zetten als er een raam wordt geopend. Een ander groot voordeel is dat je een grotere kans hebt op korting op je verzekeringspremies doordat je alle mogelijke veiligheidsvoorzieningen hebt getroffen.

Huisautomatisering als een actie → reactie systeem

Het verschil tussen domoticasystemen en de traditionele elektronische installaties heeft betrekking op de coördinatie tussen de faciliteiten. Een domoticasysteem is een vorm van huisautomatisering op basis van een actie → reactie systeem. Domotica werkt op basis van sensoren en controllers. Het aanspringen van de buitenlampen als het alarm afgaat, is hiervan een goed voorbeeld. Een domotica systeem kun je op afstand bedienen maar ook op elkaar af laten stemmen. 

Domotica alarmsysteem met KNX protocol

Satel kan gebruik maken van het KNX protocol. Dit is een universeel protocol dat zeer betrouwbaar is en al tientallen jaren bestaat. Er zijn dan ook veel fabrikanten die gebruik maken van dit universele protocol bij de ontwikkeling van hun producten. Het voordeel hiervan is dat je kiest voor een modulair systeem. Dit wil zeggen dat je een domotica alarmsysteem met KNX protocol desgewenst nog verder kunt uitbreiden. Een alarmsysteem van Satel kan dus prima functioneren in combinatie met de domotica voorzieningen van dit merk. Zo kunnen alle alarm gebeurtenissen opgevolgd worden door bijvoorbeeld het aanspringen van verlichting.

 

Bestel direct in onze webshop

Pro-Alarm.nl heeft mogelijkheden om de domoticasystemen van Satel direct uit voorraad te leveren. Dit betekent dat je niet lang hoeft te wachten op je bestelling. In veel gevallen wordt deze al de volgende werkdag bij je thuisbezorgd. Als je een beetje technisch onderlegd bent, zal het je weinig moeite kosten om je voorzieningen te installeren. Uiteraard worden de domoticasystemen van Satel geleverd met een uitgebreide handleiding. Als je er niet uitkomt kunnen we je desgewenst op afstand helpen maar je kunt er ook voor kiezen om de installatie volledig uit handen te geven. Ons team van monteurs staat dan voor je klaar om de installatie te verzorgen.

Heb je hulp nodig bij het kiezen van een domoticasysteem dat het beste aansluit op jouw wensen op dit gebied? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, onze experts helpen je graag bij het maken van deze keuze. Je bent van harte welkom om gebruik te maken van onze uitstekende vakkennis en ruime ervaring op dit gebied.