Hikvision IP camera

De Hikvision IP camera’s, Internet Protocol camera’s, in het assortiment van Pro-Alarm.nl zijn zeer populair onder doe-het-zelvers en professionals. Hikvision is een toonaangevend bedrijf op het gebied van beveiligingsoplossingen en biedt een complete productlijn voor particuliere en zakelijke gebruikers. Heb je hulp nodig bij het kiezen tussen onze Hikvision IP camera’s? Onze experts helpen je graag bij het samenstellen van compleet beveiligingssysteem.

Informatie

Waarom een Hikvision IP camera kopen bij Pro-Alarm.nl?

Een Hikvision IP camera kopen bij Pro-Alarm.nl biedt veel belangrijke voordelen. Met dit systeem weet je precies wat er afspeelt in jouw omgeving en kun je direct reageren wanneer er iets gebeurt. In het geval van een incident kun je de beelden eenvoudig overleggen aan de politie en je verzekeringsmaatschappij. Bovendien werkt een zichtbare beveiligingscamera ook als preventieve beveiliging, inbrekers denken wel twee keer na voor ze een huis of pand betreden met zichtbare camerabeveiliging. Je kunt een Hikvision IP camera kopen voor diverse toepassingen. Van buitencamera’s, die je huis en tuin in de gaten houden, tot compacte binnencamera’s die je naast je voordeur of kluis kunt installeren.

Kies uit diverse soorten Hikvision IP camera’s 

Pro-Alarm.nl biedt een uitgebreid assortiment Hikvision IP camera's, waarvan een groot deel beschikbaar is in onze webshop. Zoals de term Internet Protocol al zegt, maken Hikvision IP camera's gebruik van netwerk, via wifi of bedrading, om camerabeelden te versturen. Een belangrijk voordeel daarvan is dat je de beelden altijd in realtime kunt bekijken, vanaf waar dan ook. 

Naast de traditionele bullet camera's heeft Hikvision ook een uitgebreide reeks dome camera's ontwikkeld. Hiervan zijn bepaalde modellen voorzien van een vaste lens, terwijl andere Hikvision IP camera's PTZ of motorzoomfunctionaliteit bieden, wat extra flexibiliteit en mogelijkheden biedt die ontbreken bij camera's met een vaste lens. 

Motorzoom wordt steeds populairder omdat de kijkhoek na montage eenvoudig aangepast kan worden. Camera's met PTZ kunnen live door de gebruiker op afstand bewogen worden. Dit maakt het mogelijk om personen of objecten ‘live’ te volgen, wat enorm van pas kan komen in het geval van inbraak of winkeldiefstal. 

De belangrijke rol van resolutie

Je kunt daarnaast nog kiezen tussen verschillende type resoluties voor een Hikvision IP camera. Kies bijvoorbeeld voor 4K, ook wel 4K Ultra HD of UHD genoemd. De resolutie van deze camera is 3840 x 2160 pixels, vier keer hoger dan Full HD, welke een resolutie heeft van 1920 x 1080 pixels. Meer pixels betekent ook meer details op het beeldscherm. Met een 4K camera heb je dus geen last van korrelige beelden die uiteindelijk toch niets opleveren, zoals we vaak zien bij camera’s met een lage resolutie van 720p.

Maak je beveiligingssysteem compleet 

We adviseren om een Hikvision IP camera altijd in combinatie met een netwerkrecorder van Hikvision te bestellen. Zo weet je zeker dat je IP camera compatibel is en gaat het instellen nog eenvoudiger. Een netwerkrecorder werkt als opnamesysteem voor de bewakingscamera. Na installatie kijk je je beelden eenvoudig terug via de app, op je smartphone of tablet. Wil je langere tijd opnames maken en opslaan? Netwerkrecorders zijn niet standaard voorzien van een harde schijf, maar hiervoor heeft Pro-Alarm.nl een selectie harde schijven welke speciaal ontworpen zijn om beelden langere tijd op te nemen en op te slaan.

Bestel direct in onze webshop

Bestel je jouw nieuwe Hikvision IP camera bij Pro-Alarm? Dan kun je binnen enkele dagen al gebruik maken van je nieuwe beveiligingssysteem, aangezien wij te allen tijd uit voorraad kunnen leveren. Elke verzending is bovendien verzekerd en je krijgt maar liefst 3 jaar garantie op alle Hikvision IP camera’s. Zo weet je zeker dat je lang van je camerasysteem gebruik kan maken. 

De Hikvision IP camera’s zijn daarnaast eenvoudig zelf te monteren en te installeren. Kom je er echter toch niet helemaal aan uit tijdens de installatie? Dan bieden wij hulp op afstand. De installatie helemaal uit handen geven? Ook installatie op locatie is geen probleem bij Pro-Alarm. Jouw beveiliging is onze prioriteit! Neem vandaag nog contact op. 

Veelgestelde vragen


Welke Hikvision IP camera is het beste?

De keuze voor de beste Hikvision IP camera hangt af van je specifieke behoeften en gebruiksdoel. Hikvision biedt een breed scala aan camera's, elk met verschillende functies en specificaties. Het beste model voor jou kan afhangen van factoren zoals de locatie, het beoogde gebruik, de resolutie die je nodig hebt, en of je extra functies zoals PTZ of thermische beeldvorming wilt. Het is raadzaam om de technische specificaties en reviews te vergelijken om de juiste keuze te maken.

Hoe kan ik mijn Hikvision IP camera van buitenaf benaderen?

Om je Hikvision IP camera van buitenaf te benaderen, moet je het verbinden met een netwerk en de juiste instellingen configureren. Dit doe je via de Hikvision app of webinterface. In de app kun je een vast IP-adres toewijzen, port forwarding op je router instellen, en een Hik-Connect-account aanmaken om op afstand toegang te krijgen tot de beelden. Raadpleeg de handleiding van je specifieke model voor gedetailleerde instructies.

Hoeveel GB heb ik nodig voor een Hikvision IP camera?

De benodigde opslagcapaciteit hangt af van verschillende factoren, zoals de resolutie van de camera, de beeldkwaliteit, de opnamesnelheid, en hoelang je de beelden wilt bewaren. In het algemeen geldt dat hogere resoluties en betere kwaliteit beelden meer opslagruimte vereisen. Een eenvoudige richtlijn is om te rekenen met ongeveer 1 tot 2 GB opslagruimte per camera per dag voor standaardbewaking. Voor nauwkeurigere schattingen kun je de opslagcalculator van Hikvision gebruiken of de documentatie van je specifieke camera raadplegen.

Hoeveel stroom verbruikt een Hikvision IP camera?

Het stroomverbruik varieert afhankelijk van het specifieke model en de gebruikte accessoires, zoals infraroodverlichting. Over het algemeen verbruiken Hikvision-camera's een relatief laag vermogen, meestal tussen 5 en 15 watt. Het is belangrijk om de stroomvereisten van je specifieke camera te controleren, omdat dit kan variëren tussen verschillende modellen. Dit informatie vind je meestal in de technische specificaties van de camera.