Camerasystemen

Om goed beveiligd te zijn is een camerasysteem eerder de regel dan een uitzondering. Maar er zijn veel verschillen te zien in kwaliteit. Pas wanneer de beelden echt nodig zijn realiseert men zich dat een oude of goedkope beveiligingscamera niet voldoet. Hieronder vind je goede Nederlandse producten met 3 jaar garantie en service die je mag verwachten. Kom je er niet uit? Schroom niet om ons even op te bellen voordat je bestelt.

Inspiratie opdoen uit onze projecten? Zie onze referentie camera projecten

 

Informatie

Camerasysteem kopen

Wil je een camerasysteem kopen om te kunnen zien wat er afspeelt in jouw omgeving? Heb je bijvoorbeeld last van ongenode gasten op het erf? Dan is een camerasysteem een veilige keuze om toezicht mogelijk te maken. Zo kun je bij een incident de beelden overleggen aan de politie en je verzekeringsmaatschappij. Wel een fijne geruststelling om jouw eigendommen te beschermen. Bovendien werkt een camerasysteem ook als preventieve beveiliging. Een inbreker denkt wel twee keer na voordat hij een huis betreedt met zichtbare camerabeveiliging. Je vindt bij ons zowel buiten systemen als systemen die je binnen kunt installeren.

Met een camerasysteem bedoelen we een systeem met camera's en een netwerkrecorder. Je kunt hierbij instellen dat de camera alleen de beelden opslaat wanneer er beweging is gedetecteerd door een mens of voertuig. Een continue opname is uiteraard ook mogelijk. Een combinatie van deze systemen zorgt ervoor dat je de hele dag door kunt filmen en een pushbericht op je telefoon ontvangt wanneer beweging gedetecteerd wordt. Moderne systemen bieden namelijk uitgebreide integratie in apps, waardoor beelden live te bekijken vanaf je smartphone, zelfs als je niet op locatie bent.

De moderne camerasystemen van Pro-Alarm maken gebruik van moderne technieken die loze bewegingen kunnen onderscheiden van daadwerkelijke actie op het beeld. Bewegende bladeren worden dus niet geregistreerd, wat loze opnames voorkomt. Bekijk onze IP camera’s voor producten die over deze intelligente functionaliteiten beschikken.

Soorten Camerasystemen

Er zijn veel verschillende soorten camerasystemen op de markt, variërend van 25 euro tot enkele duizenden euro's voor warmtecamera's of draaibare camera's met een groot zoom bereik. Met name op de Chinese markt zijn veel goedkope camera's te vinden. Deze zijn vaak niet te updaten en hebben zeer beperkte technieken om de beelden te optimaliseren, tegenlicht en in de donker goed beeld leveren zijn bij dat soort camera's een hele uitdaging. Indien je de beelden moet overleggen en deze zijn te onscherp dan is je investering helemaal voor niets geweest. Wij adviseren dan ook altijd om te investeren in een kwalitatieve camera van minimaal €150,- tot €250,-. Zo weet je zeker dat je op je camerasysteem kunt vertrouwen wanneer dit nodig is. De 4K-camera’s uit ons assortiment leveren haarscherpe opnames op.

Naast beveiligingscamera’s leveren we ook intercoms met camera. Deze apparaten bieden de mogelijkheid om een bezoeker aan de deur te woord te staan, zonder de deur te hoeven openen. Voeg ook de toebehoren voor je camerasysteem, zoals een PoE-switchharde schijfcamerabeugel of installatiemateriaal aan je bestelling toe, zodat de installatie soepel verloopt en je systeem direct werkt.

Al je vragen over onze camerasystemen beantwoord

Kan ik zelf mijn camerasysteem installeren?

Het is zeker mogelijk om zelf het camerasysteem te installeren. Er zijn echter wel een aantal aandachtspunten waarop je moet letten. Zo moet er zelfs bij een draadloos camerasysteem een voedingskabel naar het stroomnet. Deze zal eventueel aangelegd moeten worden naar de recorder.

Zie je het niet zitten om zelf aan de slag te gaan? Geen probleem. Dan kun je gebruik maken van onze installateur die op locatie het camerasysteem voor je installeert. Hiervoor brengen wij wel extra kosten in rekening. Het grote voordeel van het inhuren van een deskundige is het dat je ervan verzekerd bent dat het systeem op de juiste manier is geïnstalleerd en je kunt dus direct na montage profiteren van een beveiligd huis, winkel of ander pand.

Camerasystemen en de privacywet, hoe zit dat?

Voor het installeren en ophangen van een camerasysteem gelden wel een aantal zeer belangrijke regels. Zo is het niet toegestaan de camera’s te richten op een openbare weg of andermans terrein. In de meeste gevallen is het ook niet noodzakelijk om dit te filmen. Daarnaast is het verboden om beelden lang te bewaren waarbij mensen herkenbaar in beeld zijn of de beelden te delen op het internet. Je mag camerabeelden enkel delen met de politie wanneer zij daarom vragen. Een camerasysteem kan je veel veiligheid en zekerheid bieden, mits je je houdt aan de wetgeving. We adviseren verantwoord met het camerasysteem om te gaan.

Wat zijn de voordelen van camerasystemen?

Een camerasysteem biedt vele voordelen. Zo kun je met een gerust hart voor een korte of langere periode je huis, winkel of ander pand verlaten. De woning of pand wordt namelijk te allen tijde goed beveiligd door het camerasysteem. Dankzij een camerasysteem schrik je mogelijke indringers af. Is er dan toch iets gebeurd? Dat blijft natuurlijk ontzettend vervelend. Gelukkig heb je de camerabeelden nog als belastend bewijsmateriaal. Dit mag je uiteraard overhandigen aan de relevante instanties zoals de politie. Met een camerasysteem in werking voel je je veilig thuis, dat is wel zo prettig.

Mag ik camera’s ophangen? 

We vallen maar gelijk met de deur in huis: ja, het is toegestaan om camera’s op te hangen op je eigen terrein om jezelf en je eigendommen te beschermen. Maar dit mag niet op iedere plek. Daarnaast mag je ook niet zomaar alles filmen. Openbare wegen en andermans terrein filmen zijn verboden. Dus ook niet een stukje tuin van de buren. Zolang je ervoor zorgt dat de privacy van anderen niet geschonden wordt en alleen jouw terrein en bezittingen gefilmd worden is het zeker toegestaan. Het is wel je eigen verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat het camerasysteem op de juiste manier afgesteld staat. De camera’s moeten privacyproof zijn.

Bestel direct in onze webshop

Onze webshop levert producten uit eigen magazijn, zo hoef je niet onnodig te wachten voordat je jouw camerasysteem in huis heeft en kunt installeren. Elke verzending is verzekerd en bovendien krijg je maar liefst 3 jaar garantie op de camera’s van Hikvision en de camera’s van Dahua, hetzelfde geldt overigens voor de Hikvision recorders en de Dahua recorders. Zo weet je zeker dat je lang van uw camerasysteem gebruik kan maken. Pro-Alarm is een officiële dealer van Hikvision en Dahua en dat levert jou de beste prijs, kwaliteit en service op. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.