Stroomverdelers en Relais

Om een alarm aan te kunnen sluiten zijn bij veel opstellingen lasdozen handig om op knooppunten uitkomst te bieden. Deze zijn geordend en hebben een tamper schakelaar. Ideaal voor lange afstanden en beperkte kabel doorvoer. Ook voor jouw alarmsysteem kan een lasdoos goed van pas komen. In ons assortiment zijn er verschillende type lasdozen verkrijgbaar van het merk Satel. Op deze pagina vertellen we meer over de toepassingen en mogelijkheden van lasdozen, stroomverdelers en relais.

Informatie

Waarom heb ik een lasdoos, stroomverdeler of relais nodig?

Met een lasdoos leg je veilige verbindingen tussen diverse installatiedraden in je woning. Zo is het mogelijk om het doosje te gebruiken om lasdoppen met elkaar te verbinden. Hier heeft het doosje ook zijn naam aan te danken. Bij het monteren en installeren van jouw camera- en/of alarmsysteem is het soms ook nodig om op een veilige en gebruiksvriendelijke manier verbindingen tussen meerdere kabels te maken. Hier biedt een lasdoos dus een uitkomst voor. Zolang de lasdoos open is, kan er aan de binnenkant makkelijk gewerkt worden met kabels? Ben je klaar met aansluiten? Sluit de doos dan veilig af met het bijgeleverde deksel. Een stroomverdeler kan van pas komen bij de installatie van detectoren. Dit zorgt ervoor dat alle essentiële apparatuur (in dit geval detectoren) voldoende stroom krijgen, zelfs als de hoofdstroombron tijdelijk niet beschikbaar is. Zo blijft jouw alarmsysteem te allen tijde werkzaam. Een relais is een door een elektromagneet bediende schakelaar die een willekeurig aantal schakelcontacten kan openen of sluiten. Met een weinig spanning kan een relais een grotere spanning schakelen. Relais worden bijvoorbeeld toegepast om met een microschakelaar een groot elektrisch apparaat in werking te stellen. Er komt hierdoor nooit te veel spanning op dit apparaat te staan.

Sluit jouw elektra veilig aan

Als je werkt met elektra dan wil je dit vanzelfsprekend op een zo’n veilige manier doen. Niet alleen voor je eigen veiligheid, maar voor de gezondheid van het elektriciteitsnet. Maak daarom gebruik van handige hulpmiddelen als een lasdoos, stroomverdeler of relais. Doorgaans wordt een lasdoos gebruikt voor de opbouw; de dozen worden aan plafonds of op muren geplaatst. Als je handig bent en kennis hebt van elektra en alarmsystemen dan moet het monteren en installeren van jouw lasdoos, stroomverdeler of relais eenvoudig verlopen. De meeste producten zijn voorzien van een sabotageschakelaar. Jouw systeem zal direct alarm slaan bij verdachte handelingen, zoals het verwijderen van de kap of het verwijderen van het alarmlicht.

Heb je toch behoefte aan advies of kom je er niet helemaal aan uit? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Lasdozen, stroomverdelers en relais kopen om jouw alarmsysteem compleet te maken

Op deze pagina vind je dus zowel diverse lasdozen met verschillende aantallen aansluitingen, een stroomverdeler en een relay module. Deze kunnen geïntegreerd worden in jouw Satel alarmsysteem. Om er zeker van te zijn dat je de juiste aankoop doet, adviseren we om de beschrijving en specificaties door te nemen. We benoemen niet alleen de technische aspecten, maar ook welke onderdelen wel of niet inbegrepen zijn in de prijs.

 

Eenvoudig en snel bestellen via de webshop van Pro-Alarm

 Je bestelt deze praktische toepassingen eenvoudig via de webshop van Pro-Alarm. Plaats vandaag nog je bestelling en profiteer van gratis verzending en tot wel 5 jaar garantie op jouw product. Heb je vragen over de installatie of werking van een van de modules? Neem dan gerust contact met ons op. We vertellen je er graag meer over.