Hikvision camera

Met een Hikvision camera is er altijd toezicht in huis of op je bedrijf ook wanneer er niemand aanwezig is om de boel te bewaken. Daarnaast heb je zeer veel mogelijkheden om Hikvision camera’s te gebruiken in combinatie van netwerkrecorders. Hiermee heb je alle gelegenheid om de beelden vanaf iedere gewenste locatie (eventueel in een later stadium) terug te kijken. Hikvision is een toonaangevend bedrijf op het gebied van beveiligingsoplossingen en biedt een complete productlijn voor particuliere- en zakelijke gebruikers.  Als je op zoek bent naar een geschikte Hikvision camera ben je bij Pro-Alarm.nl aan het juiste adres. Wij hebben een ruime keuze in camerasystemen van dit topmerk. Uiteraard staan onze adviseurs voor je klaar om je te helpen met het uitzoeken van de Hikvision camera die aansluit op jouw wensen. Je bent van harte welkom om gebruik te maken van onze uitstekende vakkennis en ruime ervaring op dit gebied.

 

Vergelijk colorvu en darkfighter

Informatie

Hikvision camera kopen

Wanneer je ervoor kiest voor een Hikvision camera te kopen, adviseren we je om een netwerkrecorder van hetzelfde merk aan te schaffen. Een netwerkrecorder werkt als opnamesysteem voor de bewakingscamera. Na installatie kijk je je beelden eenvoudig terug via de app, op je smartphone of tablet. Door de keuze te maken om zowel een camerasysteem als een netwerkrecorder van Hikvision te gebruiken, weet je zeker dat de systemen naadloos op elkaar aansluiten en dat je alle functies kunt gebruiken. Alle netwerkrecorders zijn voorzien van een Power over Ethernet aansluiting. Zo kun je door het gebruik van slechts één UTP-kabel de voeding en beelden combineren. 

Het is goed om voor de volledigheid te vermelden dat netwerkrecorders niet standaard zijn  voorzien van een harde schijf. Als je voor langere tijd opnames wilt maken en er belang bij hebt om deze beelden op te slaan, kun je gebruik maken van harde schijven die speciaal voor deze doelstelling ontworpen zijn. 

Belangrijkste redenen om gebruik te maken van camerabeveiliging

Er zijn verschillende redenen te benoemen waarom het verstandig is om gebruik te maken van camerabeveiliging. Allereerst heeft een zichtbare Hikvision camera een preventieve functie. Inbrekers denken wel twee keer na voor ze een huis of pand betreden met zichtbare camerabeveiliging. Zij staan niet graag in “the picture”. Daarnaast heb je door het gebruik van een goed camerasysteem alle mogelijkheden om te weten wat er afspeelt in jouw omgeving en kun je hier desgewenst direct op reageren als de situatie hierom vraagt. In geval van een incident kun je de beelden eenvoudig overleggen aan de politie en je verzekeringsmaatschappij, mits je beschikt over een kwalitatief goed systeem. Veel eenvoudigere camera's schieten hierin tekort. Daarom adviseren de experts van Pro-Alarm.nl om een Hikvision camera te gebruiken. De camerasystemen van dit merk voldoen zonder uitzondering aan alle wensen en eisen op beveiligingsgebied. 

Diverse soorten Hikvision camera’s

Er zijn diverse soorten Hikvision camera’s waaruit je een keuze kunt maken. Veel gebruikers kiezen voor een IP-camera. De letters IP staan voor “Internet Protocol”. Zoals de naam al aangeeft maken IP-camera's gebruik van het wifi netwerk of een ethernet netwerk om opnames te versturen. Hiermee heb je mogelijkheden om de beelden vanaf iedere gewenste plek op de wereld te bekijken. 

 

Binnen het segment van IP-camera's kun je kiezen uit een camera met een vaste lens, met PTZ (Pan Tilt Zoom) of met motorzoom. Motorzoom wordt steeds populairder omdat de kijkhoek na montage eenvoudig aangepast kan worden. Camera's met PTZ kunnen live door de gebruiker op afstand bewogen worden. Dit maakt het mogelijk om personen of objecten ‘live’ te volgen, wat enorm van pas kan komen in het geval van inbraak of winkeldiefstal.

 

Naast de bovenstaande keuzemogelijkheden kun je ook nog kiezen tot verschillende type resoluties. De meest geavanceerde optie hierin is 4K, ook wel 4K Ultra HD of UHD genoemd. De resolutie van deze camera is 3840 x 2160 pixels, vier keer hoger dan Full HD (welke een resolutie heeft van 1920 x 1080 pixels. Meer pixels betekent een scherper beeld waardoor je meer details op het beeldscherm kunt onderscheiden.

Zelf eenvoudig te monteren en installeren

De camera’s van Hikvision zijn zeer eenvoudig in gebruik. Als je een beetje bekend bent met het gebruik van camera’s (of technisch inzicht hebt) zal het geen probleem zijn om de camera’s van Hikvision zelf te monteren en te installeren. Om je te ondersteunen hierin vind je op onze website veel informatie hierover. Kom je er tijdens de installatie niet helemaal uit? Dan helpen we je graag verder. Hulp op afstand behoort tot de mogelijkheden maar installatie op locatie is ook geen probleem. Onze team van installateurs staat voor je klaar als je de installatie helemaal uit handen wilt geven.

Meer weten over Hikvision camera’s

Op welke hoogte hang ik mijn Hikvision camera?

Om het beste overzicht te krijgen van je terrein of gedeelte van je terrein dat je wilt beschermen met camera’s, zul je een Hikvision camerasysteem op een hoogte van 2,5 tot 3 meter hoog moeten hangen. Op deze hoogte is de gezichtsherkenning optimaal. Hoe hoger de camera, hoe meer overzicht je krijgt. Let er wel op dat je enkel jouw terrein in beeld brengt. Het is om privacy redenen niet toegestaan om openbare wegen of andermans terrein te filmen. Bij het ophangen is het ook van belang dat je de Hikvision camera’s zoveel mogelijk met elkaar laat kruisen om dode hoeken te voorkomen.

 

Kan ik subsidie aanvragen voor het gebruik van Hikvision camerasystemen?

Je kunt helaas subsidie aanvragen voor het gebruik van Hikvision camerasystemen. Er zijn echter wel een paar mogelijkheden om toch een deel van je investering terug te verdienen. Als je een Hikvision camerasysteem aanschaft voor het beveiligen van je kantoorpand op een industrieterrein dan kan je door middel van een samenwerkingsverband wellicht wat geld terugkrijgen. Je kunt daarnaast navragen bij je verzekeraar of zij korting op je maandelijkse premie geven als jij een Hikvision camerasysteem monteert. Verzekeraars betalen een hoge rekening wanneer de inbraakcijfers hoog zijn. Het kan dus altijd lonend zijn om in gesprek te gaan met je verzekeraar en bekijken wat de opties zijn. Vaak stelt een verzekeraar minimale eisen op waaraan het camerasysteem aan moet voldoen. Woon in je een gebied met hoge criminaliteitscijfers? Dan zullen de eigen waarschijnlijk hoger zijn dan in een gebied met vrijwel geen criminaliteit.

 

Wat is de beste Hikvision camera?

Met zoveel keuze in Hikvision camerasystemen is het lastig om een keuze te maken welke optie het beste voor je is. Je zult je moeten afvragen waarvoor je de Hikvision camera’s wilt gebruiken. Is het ter bescherming van je woning of wil je jouw winkel of bedrijfspand beter beveiligen? Uiteraard is het ook belangrijk om te bepalen hoeveel camera’s je nodig hebt. Welke functies zijn voor mij belangrijk? En wil ik een draadloos of een bedraad systeem? Dit zijn slechts een aantal vragen die je jezelf moet stellen. Heb je moeite met het kiezen van een geschikt Hikvision camerasysteem? Neem dan contact op. Wij staan voor je klaar om je te voorzien van professioneel advies! Je bent van harte welkom om gebruik te maken van onze uitstekende vakkennis en ruime ervaring op dit gebied.

 

Wat is het voordeel van het gebruik van een Hikvision IP-camera?

Het voordeel van een IP-camera zoals een Hikvision is dat deze zeer eenvoudig te gebruiken is. Bovendien is een Hikvision IP-camera eenvoudig te installeren en zorgt ervoor dat de informatie snel verwerkt wordt. Dit draagt bij aan een makkelijke manier van het uitwisselen van data. Een IP-camera is toekomstbestendig, omdat deze digitaal is en verbonden via je netwerk met internet protocol. Kortom, dankzij het internet kun je de beelden van je Hikvision IP-camera bekijken, opslaan, verwerken en uitwisselen op je telefoon, tablet of computer.

 

Bestel direct in onze webshop

Pro-Alarm.nl levert producten uit voorraad. Dit betekent in de praktijk dat je nooit lang hoeft te wachten voordat je jouw Hikvision camera in huis hebt. Elke verzending is verzekerd en bovendien krijg je maar liefst 3 jaar garantie op alle producten van Hikvision. Zo weet je zeker dat je lang van je camerasysteem gebruik kan maken. Pro-Alarm.nl is officieel dealer van topmerken als Hikvision en Dahua. Hierdoor ben je verzekerd van de beste prijs, kwaliteit en service op. Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste Hikvision camera? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag om de beste camera voor jouw situatie te vinden.