Ruim 30% meer kans op inbraak tijdens de herfst en winter

Ruim 30% meer kans op inbraak tijdens de herfst en winter

Met de dagen die korter worden en de nachten langer en donkerder, neemt de kans op inbraak met wel 30% toe tijdens de herfst- en wintermaanden. Duisternis, verminderde sociale controle en andere factoren maken het inbrekers gemakkelijker om toe te slaan. Waarom zijn inbrekers juist tijdens de herfst- en wintermaanden actiever en waarom is het van essentieel belang om je huis, winkel of bedrijf te beveiligen?

Dit is waarom inbrekers actiever zijn tijdens de wintermaanden.

  • Lange nachten en minder daglicht: de overgang naar de herfst en winter betekent kortere dagen en minder daglicht. Inbrekers maken hier gebruik van, omdat de duisternis hen dekking biedt en hen minder zichtbaar maakt.
  • Minder sociale controle: mensen brengen in de wintermaanden vaak meer tijd binnenshuis door, wat resulteert in verminderde sociale controle. Hierdoor is er minder kans dat verdachte activiteiten worden opgemerkt.
  • Feestdagen: de vakantieperiode brengt cadeaus met waarde met zich mee, wat inbrekers aantrekt. Ze hopen op een waardevolle buit tijdens deze periode.
  • Verhoogde inbraakcijfers:  statistieken tonen aan dat de inbraakcijfers vaak pieken tijdens de herfst en winter. De noodzaak om extra waakzaam te zijn, is dus belangrijk.

Bescherm jouw woning, winkel en bedrijf

De gedachte aan inbrekers die uw kostbare bezittingen betreden en je persoonlijke levenssfeer binnendringen, is verontrustend. Het is essentieel om proactief te handelen en jouw huis of bedrijf te voorzien van de best mogelijke beveiligingsmaatregelen. Een camerasysteem komt hierbij naar voren als een onmisbaar hulpmiddel. Het biedt een waardevolle, constante waakzaamheid die uw eigendommen en dierbaren beschermt, 24 uur per dag, 7 dagen per week, ongeacht de weersomstandigheden. Dit beveiligingssysteem fungeert als een onzichtbare schildwacht die waakzaam is, zelfs in het donkerste deel van de nacht. Inbrekers worden afgeschrikt door de wetenschap dat ze op camera worden vastgelegd, en de beelden kunnen dienen als belangrijk bewijsmateriaal in het geval van een inbraak of ander crimineel incident.

Maar het gaat niet alleen om afschrikking en bewijs; het gaat ook om je gemoedsrust. Met een hoogwaardig camerasysteem kun je met vertrouwen je huis of bedrijf verlaten, wetende dat je een extra laag van bescherming hebt tegen potentiële bedreigingen. Kortom, tijdens de donkere dagen van het jaar, waarin het inbraakrisico toeneemt, is een camerasysteem geen luxe, maar eerder een noodzaak om je bezittingen, je huis of bedrijf en je gemoedsrust te beschermen tegen ongewenste indringers. Het is een investering in veiligheid en gemoedsrust die zijn waarde dubbel en dwars bewijst.

Hoe kan je je huis of bedrijf het beste beveiligen?

Bij het beveiligen van je huis of bedrijf adviseren wij om het volgende te overwegen.

  1. Camerasystemen: kies voor hoogwaardige beveiligingscamera's die beelden met goede kwaliteit leveren, zelfs in het donker. Bijvoorbeeld de Hikvision Colorvu. Denk ook aan de dode hoeken van je camera, een inbreker is zelfs zo slim om elk onbenut hoekje van je camera te gebruiken om toe te slaan.
  2. Alarmsystemen: installeer alarmsystemen die je waarschuwen voor verdachte activiteiten.
  3. Verlichting: gebruik buitenverlichting om donkere gebieden rond je huis op te helderen.
  4. Beveiligingsmaatregelen: neem extra beveiligingsmaatregelen zoals het versterken van deuren en ramen.
  5. Buurtparticipatie: werk samen met je buren om een oogje in het zeil te houden. Bescherm wat belangrijk voor je is. Laat de donkere dagen geen kans krijgen. Investeer in gemoedsrust en neem vandaag nog stappen om jouw huis of bedrijf te beveiligen. 

Gerelateerde blogs

Bezig met laden...