Een veilige buurt met Buurtpreventie

Een veilige buurt met Buurtpreventie

Bij veiligheid denken wij in eerste instantie aan alarmen, goede verlichting en camera's. Maar uit onderzoek blijkt dat inbrekers buurten waar bewoners elkaar via WhatsApp waarschuwen voor verdachte personen liever vermijden. Hoe werkt buurtpreventie?

Het onderzoek is duidelijk: in de 35 onderzochte buurten daalde het gemiddelde aantal woninginbraken van zestig naar dertig per maand. De afname komt waarschijnlijk door het afschrikeffect. Vaak zijn het lokale inbrekers die inbraken plegen. Als ze weten dat er een WhatsAppgroep actief is, haken ze af. Ook worden buurtbewoners door de WhatsApp-groep alerter en zijn ze eerder geneigd om de politie te bellen als ze iets verdachts zien.

Samen een veilige buurt

Wellicht is er in jouw buurt al een WhatsApp-groep die zich inzet voor buurtpreventie. Anders kun je zelf het voortouw nemen door een simpele flyer te maken met informatie over het aanmelden bij de buurtpreventie en deze bij de hele buurt in de brievenbus te stoppen. Vaak levert dit een sneeuwbaleffect op doordat buren er onderling over gaan praten. Zo breidt de groep zich vanzelf uit.

Het is wel handig om duidelijk te zijn over de etherdiscipline: buren die alleen maar stomme memes posten of vragen om een kopje suiker worden vriendelijk verzocht hier een ander medium voor te zoeken en wellicht zelfs van het platform verwijderd.

Tip
Veel gemeenten ondersteunen nieuwe Buurtpreventie WhatsAppgroepen met een uitnodigingsbrief, WhatsApp-alert-borden en -stickers. Neem dus vooral even een kijkje op de website van je gemeente.

Naast een veilige buurt ook een veilig huis?

Een goed alarmsysteem is onmisbaar bij het goed beveiligen van je woning of bedrijfspand tegen inbraak en brand. Voor zowel complete systemen als losse modules ben je bij Pro-Alarm.nl aan het juiste adres.

Wil je weten welk alarmsysteem geschikt is voor jouw situatie? De specialisten van Pro-Alarm.nl voorzien je graag van advies op maat. Bel of app naar 033-20 890 22 om in direct contact te komen met onze ervaren medewerkers. Zij beantwoorden je vragen en denken met je mee, zodat jij zeker bent dat je het juiste draadloze alarmsysteem koopt.

Gerelateerde blogs

Bezig met laden...