PoE switch

Wil je graag je netwerk overzichtelijk houden? Door een PoE Switch te koppelen aan je beveiligingssysteem zijn veel kabels overbodig. Je hoeft namelijk geen extra stroomkabel aan te sluiten. Dit is ideaal wanneer je een apparaat wilt plaatsen op een plek waar geen stopcontact in de buurt is. Niet alleen bedrijven kunnen profiteren van een PoE Switch, ook bij particulieren komt een dergelijk apparaat goed van pas. Je legt eenvoudig een IP netwerk aan met access points, IP telefoons en camera’s. Pro-Alarm biedt diverse kwalitatieve PoE Switches welke je makkelijk en snel via onze webshop bestelt.

Informatie

PoE Switch kopen

Een PoE Switch is een apparaat dat andere apparaten met elkaar laat communiceren op een netwerk via de technologie die ‘Power of Ethernet’ wordt genoemd. Apparaten voorzien van een PoE functie krijgen hun stroom via netwerkkabels. Dit maakt het mogelijk om je beveiligingscamera te plaatsen, zonder dat een stopcontact in de buurt is. Kortom, een PoE Switch biedt veel vrijheid bij het installeren van jouw apparaten.

 

Om de ideale PoE Switch te kopen voor jou, is het goed om te weten dat op een standaard thuisnetwerk er maximaal 254 apparaten een IP adres krijgen, en actief zijn. Hoewel het niet aan te raden is dit maximum op te zoeken, geeft het wel inzicht in het aantal poorten dat je zou kunnen gebruiken. Het belangrijkste waar je op moet letten als je een PoE Switch koopt, is dat je weet hoeveel poorten je nodig hebt. Eén poort zal in ieder geval ingenomen worden door de router.

Managed of unmanaged?

We maken onderscheid tussen managed en unmanaged modellen. Een unmanaged switch werkt in feite als een plug-and-play systeem. Je hoeft deze niet te configureren. Een managed PoE Switch biedt meer configuratiemogelijkheden. Voorbeelden hiervan zijn de Quality of Service installeren, VLANs, Access Control Lists, monitoring en port configuration. Afhankelijk van jouw behoeftes kun je kiezen voor een managed of unmanaged systeem. Als je niet zeker bent welk soort systeem beter aansluit op jouw wensen kun je altijd even contact met ons opnemen. We voorzien je graag van deskundige tips en adviezen.

Hikvision PoE Switch bij Pro-Alarm

Binnen ons assortiment verkopen we voornamelijk PoE Switches van het merk Hikvision. Deze modellen staan bekend om hun uitstekende verbinding, zelfs over grotere afstanden. Doorgaans is de switch actief over een afstand tot wel 250 meter. De modellen uit ons assortiment hebben ook een ingebouwde buffer. Hierdoor wordt de overdracht van grote databestanden, zoals videobeelden, gewaarborgd. Een Hikvision PoE Switch is te herkennen aan de stevige stalen behuizing. Bovendien zijn ze muisstil, want elk model is volledig ventilator vrij.

Bestel direct in onze webshop

Wil je een PoE Switch kopen, maar heb je nog vragen? We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. We bespreken dan direct welke camera’s of andere apparaten geschikt zijn om aan te sluiten op dit systeem. Alle producten uit ons assortiment zijn zelf eenvoudig te installeren en configureren. Loop je tijdens de installatie ergens tegenaan en kom je niet verder? Ook hulp op afstand is mogelijk. We bieden snel support en ondersteunen je tijdens de installatie of integratie.