Winkel alarmsysteem

Je eigen winkel is je veel waard. Om te voorkomen dat er iemand ongenodigd komt winkelen wanneer de winkel gesloten is, kies je voor een betrouwbaar winkel alarmsysteem. Met een alarmsysteem van Pro-Alarm laat je je winkel met een gerust hart achter.

Informatie

Alarmsysteem winkel kopen

Beveilig je winkel tegen ongenode gasten met een winkel alarmsysteem van Satel Integra. Dit systeem is uitermate geschikt voor winkelpanden omdat deze gericht is in te stellen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om het winkelalarm zo in te stellen dat deze alleen door twee personen (codes) uitgeschakeld kan worden. Zo ben je ervan verzekerd dat de winkel met minimaal twee man personeel moet worden geopend. 

 

Onze winkel alarmsystemen bieden je ook de mogelijkheid om meerdere paniekknoppen en zelfs een deursluis of mistgenerator toe te voegen. Het alarmsysteem kan eenvoudig aan een meldkamer gekoppeld worden. 

 

Winkelpand tijdelijk beveiligen? De alarmsystemen van Satel zijn voorzien van een wireless controller, wat het mogelijk maakt om een draadloze installatie te gebruiken. Je neemt dit systeem dus eenvoudig mee wanneer je gaat verhuizen. Tevens is deze serie ook geschikt om brandmelders of verlichting te koppelen. Zo zijn de lampen aan te sturen en kunnen de lichten knipperen mocht het winkel alarm afgaan.

Alarm winkel: waar op letten?

Bij de aanschaf van een alarmsysteem voor een winkelpand is het verstandig om eerst bij je verzekering na te gaan aan welke borgklasse het alarmsysteem moet voldoen. Bij borg klasse 2 kun je kiezen voor een draadloos systeem, terwijl een alarmsysteem met borg klasse 3 bedraad moet zijn. Verzekeringen stellen strenge eisen aan het installeren van een systeem met de juiste beveiligingsklasse. Hieronder hebben we de beveiligingsmaatregelen kort opgesomd om een idee te geven van het verschil tussen klasse 2 en 3. Heb je hier vragen over, of weet je niet zeker welk systeem geschikt is voor jouw winkel? Neem dan even contact met ons op.

 

Beveiligingsmaatregelen bij borg klasse 2:

Dit zijn de eisen die gesteld worden bij een klasse 2 alarmsysteem:

 • O1 + BK2 + EL2  + RE2
 • O1 - organisatorische maatregelen: Organisatorische maatregelen + voorlichting over preventie + uitleg over het beveiligingssysteem.
 • BK2 - bouwkundige maatregelen: Bereikbare gevelopeningen bouwkundige vertraging van 3 minuten (SKG 2 sterren)
 • EL2 - elektronische maatregelen: Inbraak alarminstallatie E1 (Grade 2 /NCP 2). Het alarmsysteem mag draadloos zijn.
 • RE2 - reactiemaatregelen: Alarm naar meldkamer in samenwerking met waarschuwingsadressen

Eisen borg certificaat klasse 3:

Dit zijn de eisen die gesteld worden bij een klasse 3 alarmsysteem:

 • O2 + BK2 + C/M3+ EL3 + RE2
 • O2 - organisatorische maatregelen: Voorlichting over preventie + uitleg over het systeem + specifieke maatregelen
 • BK2 - bouwkundige maatregelen: Bereikbare gevelopeningen bouwkundige vertraging van 3 minuten (SKG 2 sterren)
 • C/M2- compartiment of kluis: Inbraakwerende kast/safe volgens VGW kwalificaties. Of M2 door slagvaste vitrines, rolluiken e.d. Of bouwkundig compartiment (Alles inbraakvertraging 5 minuten)
 • EL3 - elektronische maatregelen: Alarminstallatie met ruimtelijk werkende anti-masking detectoren bij bedrijven.
 • RE2 - reactiemaatregelen: Alarm naar meldkamer in samenwerking met bewakingsdienst

Kies het systeem dat bij jou past

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste artikelen? We helpen je graag om het beste systeem voor jouw situatie te vinden. In de meeste gevallen kunnen we tot een scherpe deal komen voor een systeem dat volledig aan jouw wensen en de eisen van je verzekeraar voldoet. Pro-Alarm.nl is gespecialiseerd in domotica, oftewel het aan elkaar koppelen van systemen. Zo is het mogelijk om een melding op je telefoon te krijgen en alle buitenlampen in te schakelen wanneer er buiten beweging is. Of om in geval van brand alle rolluiken automatisch omhoog te laten gaan en alle binnen- en buitenverlichting in te schakelen.

Bestel direct in onze webshop

Wil jij een alarm voor jouw winkel bestellen? Pro-Alarm.nl heeft een eigen magazijn, in de meeste gevallen heb je onze producten de volgende werkdag in huis. Voor een scherpe deal kun je bellen met 033 208 9022. We denken graag met je mee over een geschikt alarmsysteem voor jouw winkel.

Onze alarmsystemen zijn eenvoudig zelf te monteren en te installeren. De installatie uit handen geven? Installatie op locatie is geen probleem. Kom je er tijdens de installatie niet helemaal uit? Ook hulp op afstand is mogelijk. Meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.