Alarmsysteem bedrijfspand

Om de inboedel en voorraad van je bedrijf goed te beschermen is het verantwoord om professioneel alarmsysteem voor je bedrijfspand aan te schaffen. Hiermee verlaag je het risico op inbraak of andere vormen van beveiligingsproblemen. Met een alarmsysteem bedrijfspand is jouw pand ten alle tijden optimaal beveiligd, zelfs als er niemand is. Pro-Alarm.nl heeft diverse alarmsystemen geschikt voor allerlei kantoor- of bedrijfspanden van de beste merken uit de branche. Bestel direct in onze webshop en profiteer van snelle levering en een uitstekende service!

Informatie

Alarmsysteem bedrijfspand kopen

Door je bedrijfspand goed te beveiligen met een alarmsysteem verlaag het risico op inbraak aanzienlijk. Om deze reden eisen dan ook veel verzekeringsmaatschappijen dat een zakelijk pand wordt voorzien van een alarmsysteem. Als je van plan bent een alarmsysteem voor je bedrijfspand te kopen dan heb je keuze uit verschillende soorten systemen:

 • Bekabeld alarmsysteem
 • Draadloos alarmsysteem
 • Hybride alarmsysteem

Afhankelijk van je wensen, voorkeur en situatie kun je het juiste alarmsysteem kiezen. Alle drie de mogelijkheden beschikken over eigen specificaties en voor- en nadelen. Wil je meer weten over de verschillen tussen alarmsystemen? Neem dan contact met ons op.

Belangrijke aandachtspunten

Om het juiste alarmsysteem voor je bedrijf te kiezen, adviseren we eerst om na te vragen bij je verzekering aan welke borgklasse het alarmsysteem moet voldoen. Een borgklasse 2 heeft de keuze tussen een bedraad of een draadloos systeem, terwijl een borgklasse 3 uitsluitend moet kiezen voor een bedraad alarmsysteem. Dit heeft alles te maken met het op de juiste manier van beveiligen van je pand en eigendommen in het pand. Ondernemers die een borgklasse 3 systeem moeten aanschaffen hebben te maken met een hoger risico, en moeten zich daarom beter beveiligen dan iemand met een laag risico op diefstal. Ter verduidelijking hebben we alle belangrijke informatie voor je opgesomd tussen klasse 2 en 3.

 

Beveiligingsmaatregelen bij borg klasse 2:

Dit zijn de eisen die gesteld worden bij een klasse 2 alarmsysteem:
O1 + BK2 + EL2  + RE2

 • O1 - organisatorische maatregelen: Organisatorische maatregelen + voorlichting over preventie + uitleg over het beveiligingssysteem.
 • BK2 - bouwkundige maatregelen: Bereikbare gevelopeningen bouwkundige vertraging van 3 minuten (SKG 2 sterren)
 • EL2 - elektronische maatregelen: Inbraak alarminstallatie E1 (Grade 2 /NCP 2). Het alarmsysteem mag draadloos zijn.
 • RE2 - reactiemaatregelen: Alarm naar meldkamer in samenwerking met waarschuwingsadressen

Eisen borg certificaat klasse 3:

Dit zijn de eisen die gesteld worden bij een klasse 3 alarmsysteem:
O2 + BK2 + C/M3+ EL3 + RE2

 • O2 - organisatorische maatregelen: Voorlichting over preventie + uitleg over het systeem + specifieke maatregelen
 • BK2 - bouwkundige maatregelen: Bereikbare gevelopeningen bouwkundige vertraging van 3 minuten (SKG 2 sterren)
 • C/M2- compartiment of kluis: Inbraakwerende kast/safe volgens VGW kwalificaties. Of M2 door slagvaste vitrines, rolluiken e.d. Of bouwkundig compartiment (Alles inbraakvertraging 5 minuten)
 • EL3 - elektronische maatregelen: Alarminstallatie met ruimtelijk werkende anti-masking detectoren bij bedrijven.
 • RE2 - reactiemaatregelen: Alarm naar meldkamer in samenwerking met bewakingsdienst

 

Functionaliteiten van een alarmsysteem voor je bedrijfspand

In ons aanbod vind je alarmsystemen voor bedrijven van de Satel Integra serie. Dit systeem is zeer geavanceerd en uitgebreid, en omdat deze zeer specifiek in te stellen is, is het de ideale beveiliging voor bedrijven. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat enkel bevoegde personen het alarmsysteem kunnen in- en uitschakelen, er paniekknoppen aanwezig zijn, een mistgenerator kan worden ingeschakeld en het systeem kan eenvoudig gekoppeld worden aan een meldkamer of alarmcentrale. Daarnaast kan een alarmsysteem uitgerust zijn met bewegingsmelders, flitsers of nog verder uitgebreid worden met domotica.

Kies het alarmsysteem die bij jou past

Wellicht vind je het lastig om te bepalen voor welk alarmsysteem je moet gaan. Met zoveel keuze en mogelijkheden is dat begrijpelijk. We helpen je daarom graag het beste systeem voor jouw situatie te vinden. Samen doorlopen we al je wensen en zoeken we naar een systeem die voldoet aan jouw eisen, en die van de verzekeraar. Pro-Alarm.nl is gespecialiseerd in domotica, oftewel het aan elkaar koppelen van systemen. Zo is het mogelijk om een melding op je telefoon, tablet of laptop te krijgen wanneer jouw systeem alarm slaat. Tegelijkertijd kunnen er lampen aanspringen in geval van inbraak of de rolluiken automatisch omhoog te laten gaan bij brand.

 

Bestel direct in onze webshop

Op zoek naar een alarmsysteem voor jouw bedrijfspand? Pro-Alarm.nl beschikt over een eigen magazijn. Hierdoor zijn we in veel gevallen in staat om jouw producten de volgende werkdag al te bezorgen. Zo kun je direct genieten van een veiliger pand. We denken graag mee over een geschikt alarmsysteem. Bel ons of stuur een Whatsappje naar 033 208 9022 en dan kunnen we samen sparren over een passende oplossing.

Onze alarmsystemen zijn eenvoudig zelf te monteren en te installeren. De installatie uit handen geven? Installatie op locatie is geen probleem. Kom je er tijdens de installatie niet helemaal uit? Ook hulp op afstand is mogelijk. Meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.