Is deze recorder eenvoudig te installeren?

Voor het snel werkend maken van een recorder, kan je het beste de volgende stappen volgen.

Stap 1: Plaats de harde schijf in de recorder, hiervoor heb je een kruiskop schroevendraaier nodig. De hardeschijf kan er maar op 1 manier in, dus fouten maken is uitgesloten.

Stap 2: Sluit de kabels aan. Voor de snelle installatie adviseren we een beelscherm te gebruiken. Daarvoor heb je een beeldscherm met een HDMI kabel nodig. De meeste recorders hebben PoE aansluitingen aan de achterzijde, gebruik deze aansluitingen om de netwerkkabels van de camera's op de recorder aan te sluiten.  Een verbinding met internet is ook handig om de recorder te koppelen aan de app (hik-connect) op je smartphone. Er zit een netwerkkabel in de doos. Standaard zit er ook een muis in de verpakking om de recorder te besturen, deze mag als laatste aangesloten worden.

Stap 3: Start de recorder op door achter de schakelaar om te zetten. Het kan even duren voordat je beeld hebt op de monitor. 

Stap 4: Je zit in in de wizard van de recorder, deze stappen dien je te doorlopen.  De wizard begint bij taal en land en eindigd met de stap om de recorder koppelen aan de app. Na het doorlopen van de wizard neemt de recorder de beelden van de camera's continue op. 

Stap 5: Optioneel is het verder instellen van de recorder, dit kan ook op een later tijdstip.  Om alle functies goed te bedienen raden we aan om dit via een Windows computer of laptop te doen. Met het programma SADP (hikvision) of de Dahua Configtoo (gratis van de site te downloaden) kan je het ip adres opzoeken van de netwerkrecorder. Indien je het adres weet, gebruik dan chrome voord het verder instellen van de recorder. Op onze site vindt je uitgebreide informatie hoe je het beste de camera kan instellen.

 

 

 

 

Bezig met laden...