Hoe kan ik de audio laten opnemen en afspelen op Hikvision-camera's?

Er is inmiddels een grote selectie van Hikvision-camera's die audio ondersteunen - audio-I/O, ingebouwde microfoon, 2-weg audio. Hier hebben we de verschillende stappen iotgelegd  om de audio van een Hikvision-camera te kunnen gebruiken.

Stap 1 - Firmware bijwerken Firmware

Up-to-date houden is altijd belangrijk, dus het is altijd waar we beginnen met elk probleem. Nu zou de meeste firmware de audio moeten ondersteunen, maar als je een model al meerdere jaren hebt en het nooit hebt bijgewerkt, zit je waarschijnlijk op een oude firmware en dus verwijdert het updaten gewoon elk potentieel probleem dat kan worden veroorzaakt door verouderde firmware.

Klik hier voor de meest recente firmware

Stap 2 - Video & Audio

Log in op de camera, ga naar de configuratiepagina en open het menu Video/Audio waar u alle video-instellingen ziet. De belangrijkste voor audio is het videotype dat moet worden gewijzigd van videostream in video en audio , zoals hieronder wordt weergegeven:

 

Zorg ervoor dat u ook het videotype wijzigt van andere streams die u gebruikt, de belangrijkste voor de meeste camera's is de substream die wordt gebruikt bij het bekijken van de camera vanuit de Hik-connect-app. Als uw camera is aangesloten op een Hikvision NVR, zorg er dan voor dat u controleert of de camera is ingesteld op Video & Audio in de video-instellingen van de NVR.


Stap 3 - Audio opnemen

Log in op uw camera/NVR en ga naar Configuratie > Opslag > Schema-instellingen en selecteer de camera met audio. Zodra u het schema voor die camera op het scherm hebt, moet u op de knop Geavanceerd klikken die u in de rechtsboven in het schema. Er verschijnt een pop-up en u ziet een optie Audio opnemen , vink deze optie aan en klik op OK om de instelling toe te passen, nu hebben alle opgenomen beelden van die camera audio.

 

Bezig met laden...