Dome

Het gebruik van een dome camera voor buitentoepassingen biedt zeer veel voordelen. Het is een camera die op iedere gewenste plek gebruikt kan worden en je kan voorzien van beelden van een uitstekende kwaliteit. Voorwaarde is wel dat je beschikt over een dome camera van een goede kwaliteit. Hiervoor ben je bij Pro-Alarm.nl aan het juiste adres. Wij hebben een ruim aanbod van dome camera’s voor buiten van de topmerken op dit gebied. Wij zijn een officiële dealer van merken als Hikvision, Dahua en Satel. 

Informatie

Dome camera voor buiten kopen

Er zijn een aantal belangrijke zaken waar je op moet letten bij het kopen van een dome camera voor buiten. Naast de kwaliteit van de camera zelf is het beeldkwaliteit van de beelden zelf een belangrijke factor. De stelregel op dit gebied is eenvoudig: meer pixels betekent meer details op het beeldscherm dus scherpere beelden. De scherpte van de beelden (de resolutie) wordt uitgedrukt in pixels. Hierbij kun je de keuze maken voor Full HD met een resolutie van 1920 x 1080 pixels maar ook kiezen voor de overtreffende trap in vorm van Ultra HD. De 4K camera’s zorgen voor de meest heldere beelden. De resolutie van deze camera is 3840 x 2160 pixels.

 

Naast het bovenstaande is het belangrijk om te kijken naar de mogelijkheden om de beelden voor een langere tijd op te slaan en om deze op ieder gewenst moment terug te kijken. Hiervoor kun je gebruik maken van netwerkrecorders en een bijbehorende harde schijf die speciaal voor deze toepassing is ontwikkeld.

  

Wat is een dome camera?

Een dome camera wordt ook wel een koepelcamera genoemd. Deze benaming heeft betrekking op de vormgeving van het systeem. Een dome camera zit verscholen in een doorzichtige koepelvormige behuizing. Het Engelse woord “dome” kan in het Nederlands worden vertaald met de term “koepel”. Achter de metalen of kunststof behuizing bevindt zich de lens van de camera. De bol is naar beneden gericht. Dit is de reden dat een dome camera een plafond of muur wordt bevestigd. Er zijn ook dome camera’s met een beugel verkrijgbaar waardoor deze aan een pilaar kunnen worden bevestigd.

Voordelen van het gebruik van dome camera’s voor buiten

Zoals aangegeven biedt het gebruik van dome camera’s veel praktische voordelen. Het belangrijkste voordeel van dit soort camera's heeft betrekking op de robuustheid. Dit soort camera's zijn zelfs niet met geweld te verwoesten. Een dome camera heeft een stevige constructie dan een bullet camera. Een ander belangrijk voordeel van het gebruik van dome camera’s is dat het van buitenaf niet zichtbaar is naar welke richting de lens gericht staat. Niemand kan met zekerheid vaststellen of ze gefilmd worden. Daarnaast is een dome camera uitstekend weersbestendig. Dit soort camera’s hebben een hoge IP-rating. Dit wil zeggen dat de camera’s stof- en waterbestendig zijn. Je kunt dus onder alle weersomstandigheden op je apparatuur vertrouwen. Een dome camera kun je dus prima gebruiken om toezicht te houden op je bedrijventerrein of tuin. 

Verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten koepel camera’s te onderscheiden. Voor iedere gewenste toepassing hebben we wel een geschikte dome camera beschikbaar. Je kunt onder andere de keuze maken voor een vaste dome camera. Dit is een camera waarbij de lens niet kan worden gedraaid. Dit soort camera’s worden vaak gebruikt voor preventieve doelstellingen. Een draaibare dome camera is voorzien van een lens die in alle richtingen gedraaid kan worden. Door het gebruik van een dome camera met zoom functie heb je de mogelijkheden om beelden “dichterbij te halen”. Hierbij kun je de keuze maken voor geavanceerde technieken zoals PTZ (Pan Tilt Zoom) of motorzoom.

 

Een dome camera met bewegingssensor zal uitsluitend beelden registreren als er bewegingen worden geregistreerd. De meest geavanceerde opties in dit segment zijn voorzien van een bewegingsmelder zodat je een melding krijgt als er een beweging wordt vastgelegd. Als je op zoek bent naar een dome camera waarmee je ook in het donker opnames kunt maken, kun je het beste kiezen voor een systeem met infrarood functie.

 

Bestel in onze webshop

Ben je van plan om een dome camera buiten te kopen en wil je weten welk systeem het beste aansluit op jouw wensen? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met onze adviseurs. We helpen je graag met het maken van je keuze door je persoonlijk hierin te adviseren. Als je jouw bestelling hebt geplaatst, zorgen wij ervoor dat je camerasysteem en eventuele toebehoren binnen een kort tijdsbestek bij je wordt bezorgd. In veel gevallen zal dit al de volgende werkdag zijn omdat we veel camerasystemen uit voorraad kunnen leveren. 

 

Dome camera’s zijn vrij eenvoudig te installeren. Uiteraard worden deze camera’s geleverd met een uitgebreide instructie. Mocht je er toch niet uitkomen, kun je altijd contact met ons opnemen. We kunnen je op afstand helpen maar desgewenst kun je ook gebruik maken van onze installatie service. Onze vakkundige installateurs nemen deze taak graag voor je uit handen.