Communicatiemodules

Als je op zoek bent naar een geschikt alarmsysteem, vraagt de opbouw van de installatie veel van je aandacht. Een van de keuzes die je hierin moet maken, heeft betrekking op de communicatiemodules. Je kunt kiezen tussen een bedrade optie of een draadloos systeem. Op deze pagina vertellen we alles wat je moeten weten over de communicatiemodules die wij verkopen.

Informatie

Een draadloze communicatiemodule: goede keuze voor particulieren

We hebben het hierboven al aangegeven, de eerste keuze die je zo’n beetje maakt bij het selecteren van het voor jou meest geschikte alarmsysteem heeft betrekking op de connectiviteit. Je kunt de keuze maken voor systemen waarbij de gehele installatie middels kabels met elkaar wordt verbonden maar ook voor draadloze opties waarbij de onderlinge communicatie tussen de diverse componenten volledig draadloos verloopt. De laatstgenoemde optie is vaak de betere keuze voor het beveiligen van woonhuizen. Je hoeft immers geen kabels te trekken wat niet alleen een forse tijdsbesparing maar ook financieel aan aantrekkelijke keuze is. Voor bedrijven ligt dit net even anders aangezien je de bekabeling in de meeste gevallen vrij eenvoudig weg kan werken in de systeemplafonds.

Verschillende soorten communicatiemodules voor communicatie naar buiten

Na het maken van de bovenstaande keuzes, wacht je nog een andere te nemen beslissing. je moet immers kiezen tussen de verschillende soorten communicatiemodules voor communicatie naar buiten. Ook hierin heb je verschillende opties. De meest eenvoudige keuze is een stand-alone toepassing. Hierbij worden bij een alarmsituatie een of meer sirenes ingeschakeld, eventueel in combinatie met een flitslicht.

Een geavanceerd en betrouwbaar systeem

Je kunt bij Pro-Alarm terecht voor twee controllers voor communicatiemodules. Deze twee controllers kunnen gebruikt worden om draadloze magneetcontacten, bewegingsmelders, afstandsbedieningen met een bedieningspaneel van Versa of de Integra aan te sluiten. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van de ACU-220 (2 antennes) en de ACU-280 (1 antenne). De ACU-220 heeft een bereik van 2km in het open veld. Hierdoor heb je dus gegarandeerd een betrouwbaar, stabiele verbinding met het Satel alarmsysteem.

Altijd in verbinding dankzij GRPS

Veel mensen maken tegenwoordig een wat meer geavanceerde keuze waarbij er op een uitstekende manier gebruik kan worden gemaakt van de moderne communicatiemiddelen. Er bestaat immers een mogelijkheid om een abonnement bij een meldkamer af te sluiten. Waar in het verleden hiervoor gebruik werd gemaakt van een analoge (PSTN) of digitale (ISDN) verbinding, wordt er tegenwoordig vrijwel altijd gebruik gemaakt van het internet. Op het moment dat er (tijdelijk) geen IP verbinding beschikbaar is, kan er gebruik worden gemaakt van een GPRS verbinding waarbij er met een aangesloten GSM de centrale wordt gealarmeerd.

Direct bestellen bij Pro-Alarm

Heb je voor jezelf besloten welke communicatiemodule aansluit bij je wensen en behoeften op dit gebied? Dan kun je hiervoor uitstekend bij Pro-Alarm terecht. De meeste communicatiemodules kunnen we uit voorraad leveren. We hebben dus korte levertijden. In de meeste gevallen kunnen we je bestelling binnen één werkdag (verzekerd) voor je laten bezorgen. De verzendkosten (naar een adres in NL of BE) nemen wij voor onze rekening. 

Heb je vragen over ons aanbod of wil je meer weten over de installatie hiervan? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Onze adviseurs helpen je graag verder.