Waterdetectie

Overstromingen veroorzaakt door storingen in de hydraulische installatie kunnen aanzienlijke materiële verliezen tot gevolg hebben. Het is dus de moeite waard de installatie van een toepasbare detector te overwegen, die niet alleen kan waarschuwen voor de aanwezigheid van water, maar ook, binnen een uitgebreider alarmsysteem, een noodstop van de watertoevoer door middel van een elektrisch bediende klep kan activeren.

Informatie

Wat betekent waterdetectie?

Waterdetectie is een verzamelterm voor het registreren van een overmatige hoeveelheid water, condens of andere vochtige omstandigheden. Het gaat bij waterdetectie meer dan de detectie van ondergelopen ruimtes of kelders. Het tijdig detecteren van lekkages of een te hoog vochtgehalte kan veel (financiële) schade voorkomen. Bij een storing zal een signaal verzonden worden naar de centrale waardoor actie kan ondernomen worden. Dit is van belang aangezien waterlekken (bijvoorbeeld een gesprongen leiding) niet direct zichtbaar zijn omdat veel leidingen verborgen liggen of zich in een beperkt toegankelijke ruimte bevinden.

Watermelder kopen om snel lekkages te signaleren

Wasmachine of kelder waarbij de kans aanwezig is voor een lekkage? Dan is een watermelder ook een goede investering om onnodige schade te voorkomen. Deze zijn draadloos te verkrijgen zodat je op alle plekken van de woning of in de winkel de melding door krijgt op de telefoon of bij de meldkamer. voor een watermelder kopen kunt u prima terecht bij Pro-Alarm. Wij zijn gespecialiseerd op dit gebied. Je kunt bij ons terecht voor een watermelder van het merk Satel. Dit is een van de topmerken op gebied van beveiligingsapparatuur.

Het merk heeft onder andere ruime keuzemogelijkheden in waterdetectiesystemen. Pro-Alarm.nl is een van de officiële Nederlandse Satel dealers. Wij hebben dan ook zeer ruime keuze in Satel waterdetectiesystemen. Voor iedere wens op dit gebied hebben wij wel een passende invulling voor je.

Waarom het verstandig is om in waterdetectie te investeren

Overstromingen veroorzaakt door storingen in de hydraulische installatie kunnen aanzienlijke materiële verliezen tot gevolg hebben. Het is dus de moeite waard de installatie van een toepasbare detector te overwegen. Deze systemen zullen niet alleen waarschuwen voor de aanwezigheid van water, maar ook binnen een uitgebreid alarmsysteem, een noodstop van de watertoevoer door middel van een elektrisch bediende klep kunnen activeren. Hiermee kan zowel de oorzaak als het probleem in een keer worden weggenomen.

Eenvoudig draadloos te koppelen

Door waterdetectie te koppelen aan het alarmsysteem van Satel is het mogelijk om een melding te krijgen op je app of via sms mocht je over een gsm module beschikken. Wanneer het alarmsysteem gekoppeld is aan een meldkamer dan kan er ook de juiste opvolging plaatsvinden. De elektronica kan hoog gemonteerd worden en met een draad kan de voeler op de vloer gemonteerd worden. Dit is een verstandige keuze om valse meldingen te voorkomen.

Persoonlijk advies bij jouw aankoop

De meeste brandmelders, rookmelders, water detectiesystemen en gasmelders kunnen we uit voorraad leveren waardoor we een zeer korte levertijd kunnen garanderen. Heb je interesse om een SATEL preventiesysteem te kopen en heb je vragen over ons aanbod hierin? Neem dan gerust contact met ons op. Onze vakkundige medewerkers helpen je graag verder bij het maken van je keuze. We kunnen desgewenst een waterdetectiesysteem leveren in combinatie met andere alarm- en camerasystemen. Mocht je dit niet zelf willen installeren, dan bieden we ook een voordelige installatie service aan. Pro Alarm zorgt ervoor dat er altijd een oogje op jouw bezittingen wordt gehouden en dat je hier zelf geen omkijken naar hoeft te hebben.