Glasbreukdetectie

Wanneer magneetcontacten voor ramen en deuren onvoldoende zijn, bijvoorbeeld bij grote ramen en vitrines dan kunt u kiezen voor een bedrade of een draadloze glasbreukmelders. Dit is een zeer effectieve vorm van glasbreukdetectie. Je leest er op deze pagina alles over!
Informatie

Wat is een glasbreukdetector?

De term glasbreukdetector geeft eigenlijk al precies aan wat je van deze vorm van inbraakdetectie kan verwachten. Deze detector is gericht op het breken van glas. Net als bij veel andere vormen van inbraakdetectie neemt de detector een verandering van situatie waar. In dit geval is dat het ontstaan van glasbreuk. Deze informatie wordt doorgestuurd naar de inbraakcentrale zodat er de benodigde actie kan worden ondernomen. 

 

Twee uitvoeringen van dit soort inbraakdetectie

Er zijn grofweg twee uitvoeringen van dit soort inbraakdetectie te onderscheiden. Je kunt de keuze maken voor een uitvoering dat volledig in het glas is verwerkt. Deze glasbreukdetector voert een voortdurende controle uit of het glas nog intact is. Dit is een zeer dure vorm van inbraakdetectie dat veel gebruikt wordt door juweliers. De hoge prijs van dit soort systemen wordt gevormd door het speciale glas dat benodigd is voor deze vorm van glasbreukdetectie.

In de meeste gevallen volstaat een akoestische glasbreukdetector. Uiteraard kun je ook bij Pro-Alarm terecht voor dit soort inbraakdetectie.

Zo werken akoestische glasbreukdetectoren

De werking van akoestische glasbreukdetectoren is relatief eenvoudig uit te leggen. Deze alarmsystemen zijn ontworpen om het karakteristieke geluid van gebroken glas te detecteren. Hiervoor wordt een apparaat (zoals de Satel AGD-200 ABAX 2) in een ruimte geplaatst. Op het moment dat het apparaat het geluid van brekend glas opvangt, zal er een alarm worden geslagen. Akoestische glasbreukdetectoren zijn hiermee een perfecte oplossing voor het beschermen van beglaasde ruimtes, die een toevoeging zijn op het alarmsysteem.

Een enkele detector kan een ruimte met talrijke vensterruiten beveiligen. Het voordeel van deze optie is immers dat niet iedere ruimte moeten worden voorzien van meerdere glasbewegingssensoren. In de meeste gevallen volstaat een glasbreukdetector, zeker als er gekozen wordt voor inbraakdetectie van een goede kwaliteit en met een goed bereik. 

De glasmelders detecteren gewoon, gehard en gelamineerd glas. De apparaten kunnen altijd aanstaan, zodat de ramen altijd beveiligd zijn. De ideale plaats voor een glasbreuk melder is tegenover het glas en heeft een bereik van 6 meter, deze kan ook draadloos aangesloten worden.

Diverse opties om uit te kiezen

Uit de alinea hierboven kun je al opmaken dat er verschillende keuzemogelijkheden zijn in glasbreukdetectie. Het is zeker goed om hier je aandacht aan te besteden. Het aanbod in glasbreukdetectie kan sterk verschillen, vooral op gebied van nauwkeurigheid van sensoren. Dit betekent in de praktijk dat de eenvoudigere opties minder goed in staat zijn om glasbreuken te detecteren of juist wat regelmatiger een vals alarm afgeven. Dit is de reden dat Pro-Alarm een bewuste keuze heeft gemaakt voor de glasbreukdetectie van het merk SATEL. Wij zijn zelfs een officiële dealer van dit topmerk. SATEL's glasbreukmelders gebruiken de technologie van microprocessor analyse van twee frequenties, waardoor ze niet reageren op typische geluidsbronnen die de werking van eenvoudigere melders zouden kunnen onderbreken. Hiermee is dit merk zeer vooruitstrevend op dit gebied.

Persoonlijk advies bij jouw aankoop

Heb je interesse om glasbreukdetectie te kopen en heb je vragen over deze vorm van inbraakdetectie? Neem dan gerust contact met ons op. Onze vakkundige medewerkers informeren je graag persoonlijk verder.