Brand- en gasmelders

Aanwezigheid van vuur is een zeer groot risico. Dit is niet alleen overdag het geval maar zeker ook gedurende de nacht. Als je slaapt ruik je immers niets. Je neus is dan uitgeschakeld. Dit betekent dat je van een rooklucht niet wakker wordt. Doordat rook veel giftige gassen bevat, kunnen hierdoor al snel gevaarlijke situaties ontstaan. Een geschikte brand- of gasmelder kan niet alleen gevaarlijke situaties voorkomen maar zelfs levens redden! Het is dus verstandig om een alarmsysteem te installeren waarbij een detector zelfs minimale hoeveelheden rook kan detecteren wat kan duiden op een vroeg stadium van brand. Pro-Alarm heeft hier dan ook zeer veel keuzemogelijkheden in.

Informatie

Brand- of gasmelder koppelen aan het alarmsysteem

De veiligste wijze om beveiligd te zijn tegen brand is om je brand- of gas melder te koppelen aan het alarmsysteem. Hiermee word je ook buitenshuis gealarmeerd wanneer er brand ontstaat. In de melding van de app wordt ook genoemd om welke melder het gaat. Handig zodat de omstanders meteen geïnformeerd kunnen worden waar ze moeten kijken om het onraad te bestrijden. Uiteraard wordt jezelf ook meteen op de meest effectieve wijze geattendeerd op het ontstaan van brand als je zelf thuis bent. Doordat de brand of gasmelder gekoppeld is aan het alarmsysteem gaan direct meteen alle sirenes af wat veel meer geluid produceert dan een enkele brandmelder. Zo heb je gegarandeerd altijd een melding wanneer er ook ontwikkeling is of de temperatuur fors omhoog gaat.

Verschillende soorten melders

Er zijn verschillende soorten melders te onderscheiden. Je kunt onder andere de keuze maken voor optische rookmelders die werken op basis van infrarood. In dit soort brandmelders is een lichtgevoelige cel verwerkt. Als de lichtbundel van deze rookmelder verstoord wordt (door bijvoorbeeld rookontwikkeling) gaat de optische rookmelder piepen. Een andere optie is de keuze voor een thermische rookmelder die werkt op basis van temperatuur. Deze brandmelders gaan af als er plots een hoge temperatuur ontstaat en dus niet bij rookontwikkeling.

Je kunt bij Pro-Alarm echter ook terecht voor combinaties van de genoemde soorten melders. De getoonde brandmelders kunnen rook en/of hitte detecteren. Dus wanneer de temperatuur snel toeneemt of de optische sensor rook ziet dan slaat de melder alarm. We benoemen deze verschillende soorten melders bewust om je kennis te laten maken met het volledige aanbod. Het is immers goed om te realiseren dat een thermische rookmelder de beste optie is voor een keuken of badkamer. In de keuken veroorzaakt een optische rookmelder al snel een alarm en dat is zeker niet altijd de bedoeling. 

SATEL brand- en gasmelders

Je kunt bij Pro-Alarm terecht voor brand- en gasmelders van het merk SATEL. Dit is een van de toonaangevende merken op dit gebied. Wij zijn er dan ook trots op om te kunnen vermelden dat we een officiële dealer zijn van dit merk. Bij Satel zijn de brand en rookmelders voorzien van een stand alone werking en gekoppeld aan het alarm systeem. SATEL detectoren zorgen dankzij een combinatie van een optische rooksensor en een nauwkeurige warmtesensor voor een betrouwbare detectie van spreidend vuur. Door effectief te signaleren aan de SATEL bedieningspanelen en binnen sirenes, kunnen ze tijdig assistentie bieden en ernstige gevolgen voorkomen. 

De draadloze melders hebben een batterij voor het kunnen functioneren en de bedrade melders worden gevoed van het alarmsysteem op 220v of via de accu van het aangesloten alarm. Satel heeft alleen brandmelders draadloos. CO (koolmonoxide) melders, methaan detector, LPG propaan/butaan detector zijn alleen bedraad verkrijgbaar.

Persoonlijk advies bij jouw aankoop

De meeste brandmelders, rookmelders en gasmelders kunnen we uit voorraad leveren waardoor we een zeer korte levertijd kunnen garanderen. Heb je interesse om een van de SATEL brand- en gasmelders te kopen en heb je vragen over ons aanbod hierin? Neem dan gerust contact met ons op. Onze vakkundige medewerkers helpen je graag verder bij het maken van je keuze.