Bewegingsmelders

Een bewegingsmelder is een elektronisch apparaat die voorzien is van een bewegingssensor waarmee bewegingen worden waargenomen. Deze bewegingssensor werkt op basis van een infrarode straling van objecten. De sensoren in de bewegingsmelders detecteren de straling (temperatuur verschillen) die mensen en dieren uitzenden. Als je op zoek bent naar een bewegingsmelder die een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft, ben je bij Pro-Alarm.nl zeker aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd op gebied van beveiligingsapparatuur en zijn officiële dealer van een aantal topmerken uit deze sector. Wij hebben dan ook zeer ruime keuze in bewegingsmelders onder andere van een merk als Satel. Voor iedere wens met betrekking tot het beveiligen van objecten met behulp van een bewegingsmelder, hebben wij een passende invulling.

Informatie

Bewegingsmelders kopen

Bij uitstek het belangrijkste onderdeel van uw alarmsysteem, de bewegingsmelder (PIR). Bij een aanschaf van bewegingsmelder heeft u ruime keus voor elke situatie. Zo zijn er ook huisdier vriendelijke bewegingsmelders en duo melders voor een optimale betrouwbare melding bij lastige situaties (temperatuur schommelingen). Daarnaast kunt u ook kiezen voor draadloze melders, deze zijn GRADE 2 gecertificeerd. Dit is niet omdat ze minder betrouwbaar zijn, maar dit geldt voor elke draadloze oplossing los van het merk en bouwkwaliteit. 

Sommige bewegingsmelders zijn ook buiten geschikt. Zodat u al gealarmeerd bent zonder dat de inbreker al in het pand aanwezig is. Overigens kunt u deze ook gebruiken voor signalering als iemand het erf op komt. Door de duo sensor zijn er geen valse alarmen.

 

Wanneer kiezen voor een radar bewegingssensor?

Een radar bewegingssensor is een bewegingsmelder die werkt op basis van afstanden, bewegingen en snelheid. Deze bewegingsdetector berekent de afstand tot het object aan de hand van de weerkaatsing van een hoogfrequent signaal op dit betreffende object. Het signaal wordt weerkaatst door onder andere gebouwen en vloeistoffen. Als het signaal wordt gereflecteerd door een object, ontvangt de sensor het signaal weer terug. De sensor meet de faseverschuiving tussen de twee frequenties. Hierdoor is het dan ook mogelijk om je sensoren op een relatief onzichtbare plaats te bevestigen. Als je het niet prettig vindt dat de bewegingssensoren erg in het zicht hangen, is een radar bewegingssensor jouw beste keuze.

Wat is een PIR bewegingsdetector?

Een bewegingsdetector wordt veelvuldig gebruikt om indringers in een ruimte te detecteren. Bewegingsdetectoren zijn verkrijgbaar in talloze modellen en varianten. De verschillende soorten bewegingsdetectoren zijn vooral te onderscheiden op basis van de toegepaste techniek. De meest gebruikte apparaten zijn uitgevoerd met passieve infrarood detectoren (PIR). Hierbij worden bewegingen gedetecteerd doordat het detectiegebied in zones is opgedeeld. De werking hiervan is eenvoudig: op basis van de stralingsenergie die van een persoon wordt waargenomen, wordt een alarmsignaal afgegeven als deze betreffende persoon een andere zone betreedt.

Daarnaast worden ook veranderingen binnen het infrarood stralingsgebied geconstateerd door de PIR. De passieve infrarood detectoren zijn uitstekend geschikt om een indringer zelfs in de moeilijkste omstandigheden te detecteren. Dit is de belangrijkste reden om een PIR bewegingsdetector te gebruiken in ruimtes die onderhevig zijn aan frequente tocht of snelle temperatuurvariaties, b.v. garages, onverwarmde hallen of magazijnen. De bewegingssensor zal hierdoor geen “valse meldingen” maken.

Uitgebreide keuze

Zoals aangegeven hebben we een ruime keuze in bewegingssensoren. Voor iedere situatie hebben we een geschikte bewegingsmelder van de topmerken op dit gebied voor je beschikbaar. Je kunt onder andere de keuze maken voor huisdiervriendelijke bewegingsmelders en duo melders voor een optimale betrouwbare melding bij lastige situaties zoals temperatuurschommelingen. Bij een duo detector wordt de twee bovengenoemde technieken met elkaar gecombineerd om zo de optimale betrouwbaarheid van het systeem te garanderen.

Bewegingsmelders voor gebruik buitenshuis

Een van de opties waarvoor je kunt kiezen zijn bewegingsmelders voor het gebruik buitenshuis. Hierdoor wordt je al op de hoogte gebracht van (ongewenst) bezoek voordat deze persoon daadwerkelijk al in het pand aanwezig is. Door het gebruik van een duo sensor zullen dit geen valse alarmen zijn. De bewegingsmelders voor gebruik buitenshuis hebben een hoge IP-rating en zijn dus stof- en waterbestendig. Dit betekent in de praktijk dat je zelfs in de meest barre omstandigheden op je apparatuur kunt vertrouwen.

Detectiegebied

Als je op zoek gaat naar de voor jou beste bewegingssensor, is het detectiegebied van deze voorziening zeker een belangrijk punt om op te letten. Het is goed om te realiseren dat iedere bewegingsmelder andere kenmerken heeft. Dit verschil is ook zichtbaar in het detectiegebied van een bewegingssensor. Als je plannen hebt om een gordijn melder om een buitenschil aan te brengen of de wens hebt om een ingang te bewaken, dan moet de bewegingssensor vooral smal en ver bereik hebben. De meeste bewegingsmelders hebben een bereik van 15x20 meter. Uiteraard kunnen onze adviseurs met je meekijken welke  bewegingsmelders het beste aansluiten op jouw specifieke wensen.

Bewegingsmelder met nacht- en oriëntatielicht

Ben je op zoek naar een bewegingsmelder met nacht- en oriëntatielicht? Ook dan kunnen we je zeker verder helpen. Je kunt hiervoor onder andere de keuze maken voor de LUMA serie van het merk Satel. Deze serie beschikt immers over verlichting die je kunt gebruiken als nacht- en/of oriëntatielicht. Deze bewegingsmelder kun je gebruiken om de ruimte in de nacht te verlichten voor oriëntatie. Voor de volledigheid is het goed om te vermelden dat deze serie alleen bedraad te verkrijgen is. Op deze manier heb je de beschikking over een energiezuinige voorziening. Naast de genoemde serie hebben we ook andere opties als je op zoek bent naar een bewegingsmelder met nacht- en oriëntatielicht. Onze adviseurs informeren je hier graag persoonlijk verder over.

Bestel direct in onze webshop

Als je besluit om een bewegingsdetector te bestellen in onze webshop, zorgen wij dat je die binnen een kort tijdsbestek geleverd krijgt. In de meeste gevallen zal dit zelfs al de volgende werkdag zijn aangezien we een groot deel van ons aanbod uit voorraad kunnen leveren. De bewegingsdetectoren worden geleverd met een duidelijke handleiding en zijn eenvoudig te installeren. Mocht dit toch niet lukken dan kunnen we je op afstand helpen. Je kunt ook gebruik maken van onze installatieservice. Ons team van monteurs staat voor je klaar om je deze taak volledig uit handen te nemen.  

Heb je hulp nodig bij de keuze voor de meest geschikte bewegingsmelder? Neem dan contact met ons op, onze experts helpen je graag met persoonlijk advies. Je bent van harte welkom om gebruik te maken van onze uitstekende vakkennis en lange ervaring op gebied van beveiligingsapparatuur.