Waarom een alarmsysteem?

 • Inbraak

  Voortijdig signaleren van een (poging tot) inbraak

 • Brand

  Snelle detectie van brand

 • Aanwezigheidsdetectie

  Verlichting of andere domotica toepassingen

 • Toegangscontrole

  Precies weten wie er in en uitschakelt en wanneer (logboek)

Stel je ideale systeem samen Bel voor advies

Satel Integra is 100% betrouwbaar, geen valse meldingen en signaleert snel bij inbraak en/of brand.

Woning

Woning

Een alarmsysteem voor een woning van groot belang om de veiligheid van bewoners en eigendommen te waarborgen, noodsituaties te detecteren en te reageren, en gemoedsrust te bieden aan de bewoners. Het is een effectieve manier om inbraken te voorkomen en een veilige woonomgeving te creëren. Hierbij de belangrijkste redenen:

 

Inbraakpreventie: Het belangrijkste doel van een alarmsysteem voor een woning is om inbraken te voorkomen. Het systeem detecteert ongeautoriseerde toegangspogingen, zoals het openen van deuren of ramen, en activeert een alarm om indringers af te schrikken en de bewoners te waarschuwen. Dit kan potentiële inbrekers ontmoedigen en hen dwingen om weg te gaan.

 

Bescherming van eigendommen: Een alarmsysteem helpt bij het beschermen van waardevolle spullen in uw huis, zoals elektronica, sieraden, kunstwerken en andere kostbaarheden. Als een inbraakpoging plaatsvindt, zal het alarm afgaan en de bewoners of een beveiligingsbedrijf waarschuwen, waardoor er snel actie kan worden ondernomen om schade of verlies van eigendommen te voorkomen.

 

Snelle respons in geval van noodsituaties: Naast inbraakdetectie kan een alarmsysteem ook functies hebben voor het detecteren van noodsituaties zoals brand, gaslekken of medische noodgevallen. Het systeem kan rookmelders, koolmonoxidemelders of paniekknoppen bevatten om snel hulp te kunnen inroepen bij dergelijke noodsituaties.

 

Gemoedsrust: Het hebben van een alarmsysteem geeft bewoners gemoedsrust, wetende dat hun huis en eigendommen beveiligd zijn. Of ze nu thuis zijn of niet, ze kunnen erop vertrouwen dat het alarmsysteem hen waarschuwt voor mogelijke bedreigingen, zodat ze passende actie kunnen ondernemen of hulp kunnen inschakelen.

 

Verzekeringsvoordelen: Veel verzekeringsmaatschappijen bieden kortingen op de premies voor woningverzekeringen wanneer er een alarmsysteem is geïnstalleerd. Dit komt omdat het de kans op inbraken en schade vermindert, wat resulteert in een lager risico voor de verzekeraar.

Bedrijf

Bedrijf

Een alarmsysteem is essentieel voor de beveiliging van een bedrijf, het beschermen van activa, het waarborgen van de veiligheid van medewerkers en het voldoen aan verzekeringsvereisten. Het biedt gemoedsrust aan bedrijfseigenaren en helpt bij het handhaven van een veilige werkomgeving. Hierbij de belangrijkste punten:

 

Beveiliging tegen inbraak: Het belangrijkste doel van een alarmsysteem is om het bedrijf te beschermen tegen inbraak. Het systeem detecteert ongeautoriseerde toegangspogingen, zoals het openen van deuren of ramen, en activeert een alarm om indringers af te schrikken en de juiste autoriteiten te waarschuwen.

 

Diefstalpreventie: Bedrijven kunnen waardevolle activa hebben, zoals inventaris, apparatuur, elektronica en gevoelige gegevens. Een alarmsysteem kan helpen diefstal te voorkomen door potentiële dieven af te schrikken en snelle respons mogelijk te maken in geval van een inbraakpoging.

 

Branddetectie: Naast inbraakbeveiliging kan een alarmsysteem ook branddetectie omvatten. Vroegtijdige detectie van brand en snelle waarschuwing kunnen helpen om levens te redden en schade aan eigendommen te minimaliseren. Het alarmsysteem kan rook- en warmtedetectoren bevatten die bij het detecteren van een brand een alarm activeren en de juiste hulpdiensten waarschuwen.

 

Bescherming buiten werktijden: Een alarmsysteem is vooral belangrijk wanneer het bedrijf gesloten is, zoals 's avonds, in het weekend of tijdens vakanties. Het biedt een constante beveiliging en bewaking, zelfs wanneer er geen personeel aanwezig is. Dit helpt bij het voorkomen van inbraken, vandalisme en andere criminele activiteiten.

 

Verzekeringsvereisten: Veel verzekeringsmaatschappijen vereisen dat bedrijven een alarmsysteem hebben om in aanmerking te komen voor bepaalde verzekeringen. Het hebben van een alarmsysteem kan de premies verlagen, omdat het de risico's vermindert en de kans op schade of verlies verkleint.

 

Sets voor een tussenwoning

Er zijn verschillende sets samengesteld om een alarmsysteem in een (tussen) woning geschikt te maken. Deze sets zijn bedraad of draadloos. Wij hebben een sterke voorkeur voor een bedraad systeem omwille van de betrouwbaarheid, echter kan de situatie er toch om vragen om deels voor draadloos te gaan. 

 

Bezig met laden...