SD kaart

Een SD-kaart in een IP-camera heeft verschillende voordelen mits je deze gebruikt met een recorder. Hier zijn een paar redenen waarom mensen ervoor kiezen om een SD-kaart in een IP-camera te gebruiken:

  1. Lokale opslag van beeldmateriaal: IP-camera's kunnen beeld- en videomateriaal opnemen en opslaan op een SD-kaart die rechtstreeks in de camera is geplaatst. Dit kan handig zijn als er tijdelijk geen netwerkrecorder beschikbaar is. Het maakt het ook mogelijk om lokaal toegang te krijgen tot opgenomen beelden zonder afhankelijk te zijn van een recorder

  2. Back-up en redundantie: Door beeldmateriaal zowel lokaal op een SD-kaart als in de cloud op te slaan, creëer je een redundante opslagoplossing. Als er bijvoorbeeld problemen zijn met de internetverbinding of de recorder is ontvreemd, blijven je opnamen ook bewaard op de SD-kaart.

  3. Privacy en veiligheid: Sommige mensen geven de voorkeur aan het lokaal opslaan van beelden op een SD-kaart om hun privacy en gegevensveiligheid te waarborgen. Hierdoor hebben derden, zoals de IP-camerafabrikant of cloudserviceproviders, geen directe toegang tot de opgenomen beelden.

TIP: Het is belangrijk op te merken dat we adviseren om altijd een recorder aan te schaffen. Deze schijven hebben hoge betrouwbaarheid en de recorder kan detecteren wanneer het opslag medium bijna aan vervanging toe is. Een SD-kaart heeft een beperkte levensduur wanneer er continu beelden overschreven worden. Het nadeel is dat de camera dit niet aangeeft als de sd kaart defect is. Vaak komen mensen daar te laat achter.  Daarnaast is een IP camera niet gemaakt om beelden te verkleinen, dat nodig is om via de telefoon of tablet de beelden te kunnen bekijken. De camera wordt erg traag en warm en niet alle functies functioneren even goed. |

Al met al biedt een SD-kaart in een IP-camera een redudante oplossing voor opslag, maar vervangt niet een netwerkrecorder. 

Informatie